Breaking News

Mit jelent az új Trónok harca teaserben a toll?

Azt hiszem, az egyik legnagyobb kérdése a friss Trónok harca teasernek, az volt, hogy mi a fenét jelenthet a toll - egyáltalán milyen toll is ez?

Mert azt biztos, hogy jelentősége van, nem véletlenül kapott ekkora hangsúlyt egy mértani pontossággal megszerkesztett beharangozó videóban. 

Nos, azok, akiknek elképesztően jó a memóriájuk, tudhatják, hogy ez a bizonyos toll nem először kerül elő a show történetében.




Réges-régen, még az első évadban, egészen pontosan a debütáló részben ugyanezen a helyszínen Robert Baratheon helyezi Lyanna szobrának kezébe a tollat, miközben Nednek mesél arról, hogy még mindig Rhaegar Targaryen megölésével álmodik - aki, mint azt azóta már tudjuk, Jon valódi apja. 

Ned erre úgy reagál, hogy a Targaryenek már eltűntek, mire Robert azt válaszolja, nem mind. 

Ezen a ponton természetesen Danyre váltottak, de azóta már tudjuk, hogy nem kizárólag ő maradt meg nekünk a Targaryennek - ráadásul az sem lehet véletlen, hogy Ned ennyire sietett leszögezni, hogy már nincsenek, hiszen ő nagyon is tudta, ki Jon igazi apja.

A második alkalom, amikor a tollat láthatjuk, egy újabb olyan jelenet, amiben Jon származása téma. Az 5. évadban Sansa lelátogat a szobrokhoz, ahol Lyannáról és Rhaegarról beszélget Kisujjal, bár nem tudja, hogy nem a valóság az, amit mesél: hogy Lyannát elrabolta és megerőszakolta Rhaegar.

Úgyhogy a toll erre utalhat megint - és esetleg arra, hogy ez a nagy titok végre mindenki számára ismertté válik.

Ám az, hogy a fagy végül eléri a tollat, nem túl sok jóval kecsegtet Jon sorsa kapcsán...

Nincsenek megjegyzések