Breaking News

A Napi gyönyörű borító rovat korábbi könyvét hozza az Agave

Az Agave megjelenteti nálunk a Bronzvárost, és őszintén, tudom, felszínes, de én ebbe a borítóba újra meg újra beleszeretek - a jó emlékezetűeknek talán az is rémlik, hogy korábban a Facebookos Napi gyönyörű borító rovatban is benne volt.




Ahogy az Agave az ajánlójában írja:

Az utóbbi évek egyik legígéretesebb és legnépszerűbb fantasy debütálása volt a Bronzváros. S. A. Chakraborty könyve alig több mint egy év alatt 15.000+ Goodreads-értékelést kapott, jelölték a World Fantasy-, Locus- és British Fantasy-díjakra, valamint beválogatta az év végi toplistáiba többek közt a The Verge és a Syfy Wire. Nagyon komoly szerzői méltatásokat is kapott a Bronzváros, elég megnézni a borítón lévőt, de ha nem lenne elég, akkor például Michael J. Sullivan úgy jellemezte, hogy „repülő szőnyegen történő utazás egy dzsinnekkel teli csodálatos világba, ami azonnal folytatásért kiált”, Laini Taylor szerint pedig „fűszeres és véres, szédítően varázslatos”. Minden epikus fantasy-rajongónak ajánljuk: izgalmas akciójelenetek, udvari intrikák, mágia és különböző varázslatos lények egyaránt találhatóak a Bronzvárosban.


A kötet Könyvfesztiválra várható, ez az első megjelenés, amit a kiadó megosztott velünk. Szóval az előrendelésre még egy ideig várhatunk.

Fülszövegünk viszont már van:

Náhri sosem hitt a mágiában, de megvan a tehetsége hozzá: a 18. századi Kairó utcáin nem találni nála kiválóbb szélhámosnőt. Ám mindenkinél jobban tudja, hogy amivel a kenyerét keresi – tenyérjóslás, zar-szertartások, gyógyítás –, az egytől egyig szemfényvesztés, bűvészmutatvány, tanulható képesség. Eszköz arra a csodás célra, hogy kizsebelhesse az oszmán nemeseket.
De amikor Náhri véletlenül megidézi maga mellé Darát, a hozzá hasonlóan dörzsölt és sötéten rejtélyes dzsinn harcost, akkor kénytelen elismerni, hogy a varázsvilág – melyről szentül hitte, hogy csupán a gyerekmesékben létezik – valódi. Mert Dara megoszt vele egy lélegzetelállító történetet: a tűz lényeitől hemzsegő forró, szélfútta sivatagon és a rejtélyes máridok nyughelyének otthont adó folyókon, az egykor szemkápráztató emberi világvárosok romjain és a hegyeken túl – ahol még az égben köröző ragadozó madarak sem azok, aminek látszanak – terül el Daévabád, a legendás bronzváros, melyhez Náhrit eltéphetetlen kötelék fűzi.
Daévabád bűbájokkal átitatott díszes bronzfalai és a hat dzsinntörzs kapui mögött régi ellentétek húzódnak. Amikor Náhri úgy dönt, hogy belép ebbe a világba, az érkezése egy évszázadok óta fortyogó háború kirobbanásával fenyeget. Náhri hamarosan kénytelen megtanulni, hogy az igazi hatalom kegyetlen és könyörtelen. Még a mágia sem védheti meg a nemesi intrikák veszélyes hálójától, és a legagyafúrtabb cselszövések is végzetes következményekkel járhatnak.
Az előrendelésre még sokat kell várni, a regény az első könyvfesztiválos bejelentésünk. Egyelőre azon gondolkodunk, hogy füllel lássuk-e el a borítót, vagy inkább vállaljuk be a keménytáblát, mivel elég komoly terjedelmű a könyv, valószínűleg 500 oldal felett lesz. 

Nincsenek megjegyzések