Breaking News

Félévzárás

Az év közepe, júlis 2-a elmúlt, úgyhogy ennek örömére - ahogy korábban ígértem - érkezik a félévzáró bejegyzésem.

Első körben a könyvekről lesz szó, utána pedig kicsit a blogról is. 

Csapjunk is bele! 




Könyvek számokban


Ha tisztán számok szintjén értelmezem ezt a félévemet, akkor az elég csúfos lenne. Úgyhogy most motivációs jelleggel nem számolgatok, csak annyit mondok, nem tartok ott az év arányában, hogy meglegyen a 100, pedig a második félévem húzósabbnak ígérkezik. Így sejteni lehet, hogy idén nem fogom megugrani az évi 100 könyvet, hosszú évek óta először.

Az Olvasó/Napló rovat első részében már kifejtettem, hogy előbb egy olvasói válság okozott nálam olvasási gondokat, utána pedig a karantén sem segített, úgyhogy ez van. Nem ostorozom magam emiatt, csak reménykedem, hogy az év második felében majd rám talál sok jó könyv és az olvasási kedv.

Bár azt is meg kell jegyezni, hogy sok könyvbe kezdtem bele, viszont sokat nem fejeztem (még) be.


A félév a "fogadalmak" tükrében


Év elején 7 célt tűztem ki magamnak az évre, a könyvek terén persze.

Nem mondom, hogy ez épp tökéletesen halad, de nyilván ez részben a mennyiség miatt is van.

Viszont azért akadnak pontok, amikkel jól haladok. 

A YA/NA vonalon kívül belekezdtem több könyvbe is - igaz, nem mindet fejeztem be, de van, amelyiket igen.

És azok közül ráadásul volt néhány, ami a személyes fejlődésemet szolgálta, úgyhogy ez is pipa.

Ami a többi pontot illeti, van egy-kettő, amit lehet, hogy idén is el kell engednem. De megint csak: próbálom nem túlságosan stresszelni magam ezek miatt. 

A lényeg, hogy olyan könyveket olvassak, amikhez kedvem van - és persze hogy lehetőség szerint olyanokat olvassak, amik tetszenek.


A félév legjobb könyve




Még nem írtam róla értékelést, de még év elején kezdtem el a meglehetősen furcsa című Nabokov's ​Favorite Word Is Mauve című kötetet. 

Érdekes könyv ez, ami nagyrészt statisztikákból áll, és az irodalmat szedi ízekre. Klasszikusokká vált és modern bestseller szerzők könyveit vizsgálja mindenféle téma mentén, szigorúan statisztikai alapon és próbál következtetéseket levonni arra nézvést, miből lesz bestseller és milyen a jó könyv. 

Szerintem nagyon érdekes kis könyv, majd írok róla hosszabban is. 


A félév legjobb folytatása




Nagyon féltem a legújabb Hunger Games kötettől, de szerencsére az Énekesmadarak és kígyók balladája nagyon-nagyon tetszett. Angolul olvastam, de azóta magyarul is megrendeltem, és úgyis elolvasom, mielőtt hozom a teljes értékelésem.



A félév csalódása




Őszintén szólva óriási sikerkönyvre nem számítottam, amikor nekiálltam a His Banana - Bekapnám kötetnek, igazából leginkább azért olvastam, mert kíváncsivá tett a körülötte kialakult vita.




A félév a blog életében


A blog szempontjából viszont ez a félév nagyon is jól alakult.

Júniusban újfent megdöntöttük a havi látogatási rekordot: 2.928.221 látogatás volt a blogon a múlt hónapban, a Blogger számlálója szerint.

Ezzel összességében már a 25 millióhoz közeledünk!

A Facebook 20.476 lájkolóval indítottuk januárban, azóta pedig 23.188-an lettünk, úgyhogy ott is egyre többen vagyunk.

És bár nem az év elején, de újfent elindítottam a Kérdőívet, amiben véleményt mondhattok az oldalról és a "munkámról". Ezt ide kattintva még kitölthetitek, mielőtt egy külön posztban összegzem a válaszokat - amiket amúgy már olvastam, folyamatosan nézem őket. Eddig egyébként 64-en töltöttétek ki, amit ezúton is nagyon köszönök! :)

Az év második felére rengeteg újító ötletem van még, meglátjuk, miket tudunk megvalósítani közülük.

Nincsenek megjegyzések