Breaking News

A The Crown Diana hercegnője Lady ​Chatterley szeretője lesz




Emma Corin nagyot robbant a The Crown, vagyis A korona című sorozatban nyújtott alakításával - a minap épp Golden Globe-ot nyert Diana hercegné megformálásáért. 

Így természetesen most nagy figyelmet kap, vajon hogyan tovább innen? 

A Deadline tegnap osztotta meg a hírt, hogy a színésznő alakítja majd a főszerepet a Lady Chatterley szeretője újabb filmadaptációjában! 

A Pi élete írója, David Magee jegyzi a forgatókönyvet, a The Mustangot is készítő Laure de Clermont-Tonnerre lesz a rendező, és több Oscar-díjas producer is producerként működik közre. 

A könyv fülszövege:

Büntetett ​előéletű regény a Lady Chatterley szeretője. Évtizedeken keresztül botránykő volt, 1928-ban, megjelenésekor pornográfia vádjával elkobozták az angol hatóságok. Szövegét megcsonkitották, nyomdafestéket nem tűrő szavait, mondatait, fejezeteit gondos munkával törölték. Több mint harminc évet töltött le büntetéséből, míg az 1960-as perújrafelvétel rehabilitálta, s végre Angliában is megjelenhetett a teljes szöveg, amely addig csak külföldön nyomtatott kalózkiadásokban volt olvasható.
Az elgépiesedett civilizáció, a kiégett racionalizmus tagadásának regénye ez, szenvedélyes, poétikus, fésületlen alkotás. A modern társadalom bajainak orvosságát a természetes ösztönök, az érzelmek, érzékek szabadjára eresztésében, az emberi gyöngédségben látja. Tabukat sért meg, a modern regényirodalomban elsőként ábrázolja kendőzetlenül, szókimondóan a testi szerelmet.
Magyar nyelven először 1933-ban látott napvilágot – csonkított formában –, aztán egy fél évszázadon keresztül csak irodalmi legenda volt. Teljes szövegét kapja most kezébe az olvasó, a legenda szétfoszlik, s egy irodalomtörténeti jelentőségű mű foglalja el helyét a könyvespolcon.

Nincsenek megjegyzések