Breaking News

Magyarul is érkezik a Jane Austen befejezetlen regényéből készült Sanditon!




Az oldalon már többször írtam a Sanditon című sorozatról, még az eredeti premierje előtt, úgyhogy ha valaki régóta követi az oldalt, már találkozhatott vele.

De az is, aki nem olyan régóta, nem is olyan régen annak kapcsán írtam róla, hogy egyre több jel mutat arra, hogy mégis érkezhet a második évad.

Mi kicsit le vagyunk maradva, nálunk most a sorozat első évada fog debütálni, méghozzá március 10-én a Duna TV-n, és minden szerda este 20.40-től lesz látható egy-egy rész.


A hivatalos leírás a sorozatról:

Sanditon fényes jövő előtt álló fürdőváros – legalábbis fő fejlesztője, Tom Parker szilárdan hisz az Anglia déli tengerpartján egyre tekintélyesebb méretekben kiépülő település jövőjében. Az ifjú Charlotte Heywood a Parker házaspár meghívására érkezik Sanditonba, ahol tüstént megismerkedik a helyi társasági élet meghatározó szereplőivel. Lady Denham, aki a vagyona a város fejlesztésének alapját adja, élesszemű megfigyelő és nem rejti véka alá a véleményét, különösen, amikor az örökségére leső ifjú rokonairól van szó. Hasonlóan nyers a modora Tom Parker öccsének, Sidneynek, akivel Charlotte veszélyesen ellentmondásokkal teli kapcsolatba keveredik, amelyben hol a vonzalom, hol a felháborodás kerekedik felül. Sidney Parker a gyámja a karibi származású Miss Lambe-nek, aki nagy vagyon örököse, és titkos udvarlójával való találkozásait Charlotte segít lehetővé tenni. Sanditonban napról napra változik a világ, itt egy szédítően nagyratörő és kockázatos gazdasági vállalkozás adja a hátteret tucatnyi szereplő boldogságkereséséhez.

Jane Austen befejezetlen regénye nyomán Andrew Davies, a BBC számtalan irodalmi adaptációjának (Büszkeség és balítélet, Kis Dorrit, Háború és béke, A nyomorultak) forgatókönyvírója egészítette ki a történetet, amely nyolc epizódon keresztül szövi szereplőinek sorsát számtalan fordulaton át a felkavaró végkifejletig.


A friss, magyar nyelvű videóajánló:


Nincsenek megjegyzések