Breaking News

Taylor Swift Book Tag


Sziasztok!

Ezt a Book taget most Tibitől loptam, egyszerűen mert megtetszett.


 

1. We Are Never Ever Getting Back Together 

(Egy könyvsorozat, amibe belezúgtál, majd szakítottál vele, és soha-soha-soha nem jössz vele össze újra)

 
Az a fajta ember vagyok, aki nem igazán hagy félbe sorozatokat, és még ha nagyon rossz is a folytatás, végigolvassa - előbb-utóbb. Viszont van egy sorozat, aminek nekiálltam, de egészen biztos, 100%, hogy nem fogom befejezni. Igaz, nem mondanám, hogy belezúgtam, a tévésorozatot szerettem nagyon, a könyvek közül már az elsőt sem annyira, de küzdöttem érte. Valahol az ötödik táján adtam fel végleg a reményt. 


2. Red 

(Egy könyv, amelynek piros vagy vörös a borítója)

 
Épp egy-két órája állítottam össze az augusztus 20-i piros-fehér-zöld könyvkupacom, szóval ezen még gondolkoznom sem kellett. Betegre röhögtem magam a nevetéstől, amikor a Csábítások és csemegéket olvastam.  


3. The Best Day 

(Egy könyv, amelytől elfog a nosztalgia)


Valójában nem is csak ez a könyv, hanem úgy alapvetően Meg Cabot. A mediátor tinikorom egyik kedvenc sorozata, talán a kedvencem Meg Cabottól, a főszereplője, Jesse pedig még mindig az álompasi listámon van. Emlékszem, eleinte mennyire tiltakoztam ellene, utána pedig mennyire imádtam!  

És csalok... Muszáj még egyet. Ott pedig nem a könyv olvasása tölt el nosztalgiával, hanem a maga könyv. Mindig a saját gimis napjaimat juttatja eszembe, és akárhányszor elolvasom a sorozatot (nem az első részt, mert az nem a kedvencem), vissza akarok menni!



4. Love Story 

(Válassz egy könyvet, amelyben tiltott szerelem szerepel)

 
Most éppen ez ugrott be, mert még friss az élmény. És ez aztán tiltott szerelem a javából! Az értékelésem ITT olvashatjátok róla. Már csak 5 nap, és meg is jelenik. 


5. I Knew You Were Trouble 

(Egy karakter, aki rossz, mégis megszeretted)
 

Akkor vallomás következik: én vagyok az az ember, aki általában nem érti, hogy a főgonoszoknak miért van ekkora rajongótábora. Szóval erre most nem tudom rávágni, hogy Sebastian!, mert... nem. Úgyhogy Pitont választottam, bár rossznak nevezni... elég kérdéses. Összetettebb karakter ő annál, mindenesetre maradjunk nála. 


6. Innocent 

(Válassz egy könyvet, amit valaki elspoilerezett neked)


Jaja, tudtam előre a nagy csavart. A NAGY csavart. A barátnőm beszélt rá, hogy elolvassam, nagy nehézségek árán, de nyilván lelkesedésében a legérdekesebb szálakkal próbált meggyőzni - nyilván spoilerekkel. Mégis reméltem, hogy nem az lesz a vége...  


7. Everything Has Changed 

(Egy karakter, aki hatalmas változáson ment keresztül a történet lefolyása alatt)


Effie. Effie-t nem értékeljük annyira, amennyire kellene. Bár az nagyon tetszik, hogy a filmben kicsit jobban kihangsúlyozzák, hogy Effie mennyire megváltozik. (Mégis mennyire önmaga marad a legrosszabb pillanatokban is.)

És miközben ezt írtam, eszembe jutott még valaki, akit muszáj... Neville Longbottom. Benne volt végig, de annyira gyönyörű a fejlődése a hét részen keresztül. Imádtam. 


8. You Belong With Me 

(A könyv, amit a legjobban vársz jelen pillanatban)

 
Amit nagyon vártam már hónapok óta, azt épp tegnap olvastam. És most minden gondolatomat az tölti ki. De... Na jó, maradjunk a Türkizzöld télnél, valójában még nem jelent meg. A Cseresznyepiros nyár vége után muszáj kategória.


9. Forever and Always 

(A kedvenc könyves romantikus párosod)

 
Nem! Annyi ilyen van, hogy nem lehet egyet választani. Egyszerűen nem. A fél romantikus készletemet fel tudnám sorolni, annyira sok párost imádok nagyon-nagyon. Most hasraütésszerűen választok egyet, de tényleg teljesen random, a sok kedvenc közül egy. Dmitrij és Rose a Vámpírakadémiából. (Nagyon újra kéne olvasnom ezt a sorozatot.)


10. Teardrops on My Guitar 

(Egy könyv, amin nagyon sokat sírtál)

 
Zokogtam. Percekig. Hosszú percekig. És azóta is zokogok, mert senki nem akarja kiadni a folytatást, én meg nem tudok olaszul. :( Hyperversum sorozatot szeretnék, teljeset!
De egyébként alapjáraton bőgőmasina vagyok, könyveken, filmeken, bármin tudok sírni. Még régebben készítettem listát olyan könyvekről, amiken bőgtem, két részletben, mert sok van. 1. rész 2. rész


11. Style 

(Egy könyv, aminek gyönyörű a borítója)

 
Sokat fel tudnék sorolni, most a Cruel Beautyt választottam. Szerelem volt első látásra, ha nincs a gyönyörű borító, valószínűleg el sem olvasom a könyvet, mert nem jut el hozzám, elveszett volna a tömegben. 

Nincsenek megjegyzések