Breaking News

Simone Elkeles: A vonzás szabályai {Nyereményjáték}


Carlos és Kiara imádnivalóak!

Simone Elkeles: A vonzás szabályai

A blogturnéról




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelent meg Simone Elkeles hazánkban sokak által kedvelt Tökéletes kémia sorozata.
Ezúttal négy blogger tollából összesen 11 állomáson olvashattok mind a három kötetről. Megismerhetitek, sőt ha velünk játszotok, tiétek lehet az egyik példány!




Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Perfect Chemistry
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 368
Fordító: Neset Adrienn
ISBN: 9789632456423
Sorozat: Tökéletes kémia 2.
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átmen
Moly link
Goodreads link (4,23)
Megrendelési link
A szókimondó, és meglehetősen szabadszájú középső Fuentes testvér, Carlos, nem találja a helyét Mexikóban, ezért a család visszaküldi Amerikába Alex és Brittany közelébe, hogy távol tartsák a bajtól. Ami természetesen Coloradóban is rátalál. Már az első hetekben összeakasztja a bajszát a helyi kábítószer kereskedőkkel, ráadásul megismerkedik egy különös lánnyal, aki szabadidejében hegyet mászik, autót szerel, és meleg a legjobb barátja. Carlos úgy gondolja, hogy Kiara Westford túl jó hozzá, ezért igyekszik érzelmileg nem belebonyolódni a kapcsolatba. Kiarát viszont elvarázsolja az a néhány pillanat, amikor Carlos az igazi énjét mutatja meg. Szó szerint fájdalmas az egymás felé vezető út. Vajon mindketten túlélik a közeledést?

Az első mondat:


"A saját életemet az én játékszabályaim szerint akarom élni."

Véleményem


Ha választanom kell a Tökéletes kémia trilógia kötetei közül kedvencet, akkor nekem határozottan ez a rész kedvencem. 

Carlost és Alexet nagyjából egyformán szeretem, szóval nem ez a döntő érv a második kötet mellett. Carlos tipikus rosszfiú, pont olyan, amilyeneket a könyvekben imádok. Ahogy Alex esetében is, a kemény külső lágy szívet takar, és ráadásul a spanyol beszólások is kifejezetten szexik. Egy valami idegesített néha Carlosban: Alexszel ellentétben neki van, aki segítsen, sok olyan ember, aki segít neki, hogy ne kelljen a rossz útra lépnie, mégis sokáig képtelen ezt elfogadni. Persze, a természetéből és a múltjából fakad, de ez mégis kicsit ellene szól. 
Viszont félelmetesen vicces, elképesztően jó beszólásai voltak, és pont a keménység mellett vált igazán jelentékennyé az, amikor éppen engedte előtörni a kedvességét, a figyelmességét. 


Mellé pedig Kiara egyszerűen tökéletes! Sokkal jobban szerettem, mint Brittanyt, még ha el is fogadtam, hogy Brit nem egyszerű cicababa. Viszont Kiara! Kiara kicsit szürkeegér, beolvad a tömegbe, de kiáll magáért és az elveiért minden helyzetben. Hiszi, hogy a világ jobb hely lehet, önzetlen, szorgalmas, de ha épp arra van szükség, nem fél megleckéztetni sem Carlost. Viszont pont ugyanígy meglátja benne a jót is, ez valószínűleg a családban öröklődik, mert az apja is pont ilyen elfogadó és nyitott. 

Együtt pedig egyszerűen elképesztőek! Köztük is határozottan megvan a kémia, már az első pillanattól kezdve, és kifejezetten tetszett, hogy Kiara nem bombanő, hanem egy átlagos lány. Mégis végigkövethetjük, hogyan válik Carlos szemében a legszebbé. A csipkelődéseik elképesztőek, imádtam, ahogy mindenféle szívatásokat találtak ki egymás ellen. A romantikus jeleneteiken pedig még mindig olvadozok. 

Korábban már említettem Kiara apját, aki külön pirospontot érdekel. YA sztorikban nagyon gyakran háttérbe szorulnak a szülők, vagy egyszerűen csak rossz szülők. Ellenben itt van Kiara apja és anyja, akik igazán példaértékűek. Kellően szigorúak, de nem túlságosan azok, és meglátják a jót a nehézsorsú fiatalokban is. Szabályokat állítanak fel, de hagyják kibontakozni őket. Tanítani kéne, amit csinálnak, de komolyan. 


Mellékszereplőnek pedig mellé még ott van Kiara kisöccse, aki nagyon cuki, és a Carlosszal közös jelenetei alatt is lehet olvadozni. Ezekben nagyon hamar megmutatkozott a keményszívű macsó gyengéd oldala. Aztán ott van Kiara legjobb barátja, a meleg srác, aki hozza, amit hoznia kell: kicsit bohóc, kifejezetten szereti Carlost heccelni, és minden helyzetben ott van Kiarának, és ellátja tanácsokkal. Jó kis színfolt volt a sztoriban. 

Melléjük pedig a két korábbi főszereplő is visszatér, Alex és Brit próbálják gatyába rázni Carlost, és a saját kapcsolatuk sem olyan egyszerű. 

A cselekmény nem sokban különbözik az előzőtől. A szerelmi szálon kívül Carlosnak a "sötét oldallal" kell megküzdenie, és valahogy kivergődni a mexikói bandák világából. 

Összességében egy léleksimogatóan romantikus YA sztori, amit már nagyon sokszor olvastam, és nem tudom megunni. A fő- és a mellékszereplőket is imádom, nagyon tetszik a folytonosság a sorozatban, amit úgy élvezhetek, hogy nem kell függővégek miatt aggódnom, és Simone Elkeles humora se semmi. 

KEDVENC LETT


Olvass bele a képre kattintva!


www.konyvmolykepzo.hu/karacsony/tokeletes_kemia.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


A Tökéletes kémia trilógia középpontjában mexikói származású főszereplők vannak, akik emiatt különböző nehézségekbe botlanak.
Ebben a játékban ezért a jelmondatunk: minden, ami Mexikó!
Különböző állomásokon itthon is ismert mexikói sorozatok, színészek, színésznők, zenészek és filmek rejtőznek el. Nektek a feladatotok kitalálni ki látható a képen vagy honnan származik a kép. Annyi könnyítésrt kaptok, hogy mindennap elhangzik a kérdésben melyik műfajt képviseli a képen látható személy, esetleg jelenet.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)



a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


Tökéletes kémia:
08.11. Deszy könyvajánlója
08.12. CBooks
08.13. Szembetűnő
08.14. Insane Life

A vonzás szabályai:
08.16. Insane Life
08.17. CBooks
08.18. Deszy könyvajánlója
08.19. Media Addict

Láncreakció:
08.21. Insane Life
08.22. Media Addict
08.23. CBooks

Nincsenek megjegyzések