Breaking News

13+1 könyv, amiből sorozat készül 2016-ban

Korábban már összegyűjtöttem 14 olyan könyvet, ami miatt moziba mehetünk idén, de ezek egyszeri alkalmak. Nem szabad elfeledkezni a mindennapokról sem, és a jó hír: idén is sok szuper könyvből készülő sorozat kerül a képernyőkre. Az persze más kérdés, hogy ezek közül mennyi jut el hazánkba is.


Természetesen megvannak az idei év nagy visszatérői is: lesz Trónok harca, ráadásul most már mindenki számára nagy kérdőjelekkel, Outlander, Pretty Little Liars, Younger és még biztosan lehetne sorolni hosszan, de ezeknek már nagyrészt megvan a bejáratott célközönsége. Inkább tekintsünk a jövőbe! Milyen új sorozatokra szokhatunk rá az idén? 

(Lényeges infó: premierdátumként mindig a külföldi premier szerepel.)


1. Shannara - A jövő krónikája

Premier: jan. 5. 



Ezt a sorozatot már nálunk is bemutatták, így valószínűleg nem lesz új senkinek - egy időben a csapból is folyt. Szerencsére azonban nem csak a marketinggépezet működik jól, nekem nagyon tetszik, amit eddig láttunk.




2. Shadowhunters

Premier: jan. 12. 



Az első két rész már itt is lement, és mivel hozzánk is betört a Netflix, valószínűleg számunkra is elérhető vagy legalábbis az lesz hamarosan. 
Cassandra Clare A végzet ereklyéi sorozatának feldolgozása, és az eddigiek alapján elég megosztó. Van, aki imádja, van, aki nagyot csalódott. Mindenesetre ami biztos: igen szabadon értelmezi az alapművet, úgyhogy csak nyitottan érdemes nekiállni. 




3. Second Chance

Premier: jan. 13.



Ez egy modern Frankenstein feldolgozás. Jimmy Pritchard, korrupt rendőrt megölik egy rablás során, de egy fiatal milliárdos-biomérnök visszahozza az életbe. 
Bevallom őszintén, fogalmam sincs, milyen a sorozat, eddig még nem volt hozzá szerencsém, de az alapsztori alapján még jó is lehet. 




4. Háború és béke

Premier: jan. 18.



A BBC elképesztő kosztümös sorozatokat tud összehozni, a szereposztás is szuper, úgyhogy nálam ez a sorozat mindenképp listás, de sajnos eddig még nem volt időm nekiállni. 
A történet talán mindenki számára ismert: a napóleoni háborúk idején járunk Oroszországban, a középpontban pedig 5 arisztokrata család áll, akiknek az élete valószínűleg gyökeresen megváltozik. Szerelmi szálak, háborús jelenetek, van itt minden... 




5. Beowulf

Premier: jan. 23. 



Egy klasszikus új köntösben. A hírek szerint viszont elég gyenge.




6. A varázslók 

Premier: jan. 25. 



Lev Grossman könyve nálunk is nagy siker, nagy eséllyel a könyvmolyok közül már mindenki találkozott legalább egyszer a borítójával. A rajongók számára jó hír lehet, hogy az írót bevonták a sorozat készítésébe, a forgatókönyvbe és a castingba is volt beleszólása. Utálok ilyet írni, de a sztori kicsit olyasmi, mint a Harry Potter felnőtteknek: 




7. 11/22/63

Premier: febr. 15. 



A Stephen King rajongók örülhetnek, egy újabb adaptáció. Ráadásul a szereposztás sem rossz, főszerepben James Franco és Chris Cooper. 





8. Of Kings and Prophets

Premier: márc. 8.



Egy újabb Bibliából kiinduló történet. Főszerepben egy régi, sok harcot látott király, egy hatalmas és bosszús próféta és egy leleményes, fiatal pásztorlegény. A hírek szerint a látvány szép, és a mai divatot követve több a szexualitás a sorozatban, mint a forrásában. 




9. Éjszakai portás

Premier: ápr. 19.



John le Carré adaptációja félelmetes szereposztással: Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Tom Hollander, Tobias Menzies... 




10. Hunters

Premier: április 11.



A sorozatot Whitley Strieber bestseller regénye, az Alien Hunter inspirálta, amiben egy FBI ügynök feleségének eltűnése egy titkos kormányzati egységhez vezet, akik egy könyörtelen terroristacsoportra vadásznak - akik vagy erről a világról valók, vagy nem.



11. Emerald City 

Premier: szeptember



Az Óz, a csodák csodája története valószínűleg mindenki számára ismert, ebben az új feldolgozásban pedig a világ a feje tetejére áll. Sötét történetet ígérnek. 


12. Midnight, Texas

Premier: 2016. ősz



Charlaine Harris True Blood sorozata már véget ért, most újabb adaptáció érkezik. 


13. Ne érints

Premier: 2016. ősz



Tahereh Mafi még tavaly nyáron adta el sorozata adaptációs jogait az ABC Signature Studiosnak, és állítóalg már idén érkezhet is a sorozat. Egyelőre konkrétumot nem tudunk róla, azon kívül, hogy az írónő is producer lesz, így valószínűleg lesz beleszólása, hogy hogy alakul a történet.


+1 - Lucifer

Premier: január 25.



Tudom, tudom, nem könyves adaptáció, hanem képregény, és ennyi erővel más képregényadaptációkat is hozhatnék a listában. De a Lucifert nagyon-nagyon várom, úgyhogy itt a helye az elfogultság jegyében. A Pilotot tavaly már meg lehetett nézni, az alap pedig Neil Gaiman, Sam Kieth and Mike Dringenberg képregénye. (Bár állítólag nagy eltérések várhatóak.)





1 megjegyzés:

  1. Van pár, ami abszolút érdekel ezek közül. :)
    Kérlek, ne vedd sértésnek, de ez a Harry Potter felnőtteknek... hkm... hát... a könyvet úgy 15%-nál dobtam félre. Az egyetlen egyezés a varázslóiskola. Mondjuk rettenetesen életunt és kiábrándult felnőtteknek való talán. :) Szerintem... Nem tudom, a sorozat milyen lehet.

    VálaszTörlés