Breaking News

Az írók is Lucifert néztek, meg én is

Az idei sorozatos összefoglaló posztomban már írtam néhány szót a Luciferről, és tegnap le is ment az első rész. 



Amit elöljáróban tudni kell, hogy én már tavaly megnéztem a pilotot, és most döbbenten fedeztem fel, hogy az egyik szereplőt lecserélték. De igazából nem is ez a legviccesebb, hanem az, hogy nem forgatták újra a jeleneteket, hanem ügyesen átvágták az új fickót a régi helyére, abban az egy jelenetben pedig, ahol nem tudták, szimplán kivágták. Ettől eltekintve minden maradt a régi, és már a második részt várom türelmetlenül. 

Azoknak, akik nincsenek képben, röviden: Lucifer ott hagyta a Poklot, feljött a Földre, és egy Lux nevű szórakozóhelyet működtet. Úgy dönt, elég volt neki az ördögszerepből, és hiába akarja Isten visszaküldeni a Pokolba, megint lázad - ezúttal meglepő módon elkezd "megjavulni", persze a maga módján.  Megölik az egyik volt alkalmazottját, akinek segített a sztárság útjára lépni, ő pedig nyomozni kezd, hogy ki a gyilkos. Így kerülnek össze egy Los Angeles-i nyomozóval, akire meglepő módon nem hat Lucifer ereje, így nem sikerül elbűvölnie, hanem állandóan vitatkozik vele.




Amikor megnéztem a Pilotot, nem sok reményt fűztem hozzá, a Lucifer képregényt nem ismertem, de el kell mondanom, imádtam. Vicces, pörgős, Lucifert imádom, azóta már többször megnéztem.


Mondjuk a hírek szerint a képregényhez viszonylag kevés köze van, Neil Gaiman el is árulta Twitteren, hogy semmi beleszólása nem volt a sorozatba, ugyanis a sztori jogai a DC-nél vannak.



Mindenesetre a változtatások ellenére sokak érdeklődését felkeltette, többek között Jennifer L. Armentrout és Holly Black is nézte!



Nincsenek megjegyzések