Breaking News

14 könyv, ami miatt idén mozikba vonulhatunk

Hollywood rátalált a könyvekre, és le se lehet választani róluk - hála istennek. Én ugyanis nagyon szívesen látom, ha a kedvenceimből film készül, még akkor is, ha nem mindig vagyok elégedett. A lehetőség maga megéri, és látni pozitív példát is, idén például A marsi óriási siker volt, és nagy eséllyel rá se találok, ha nem készül belőle film, és nem beszélnek róla ennyit. 

Szóval természetesen idén sem maradhatunk könyv alapján készült filmek nélkül, de vajon mi vár ránk idén a mozikban? Összeszedtem 14 olyan könyvet, amiből idén készül film. Dőljetek hátra, helyezkedjetek el kényelmesen, és készüljetek! (Meg gyűjtsétek a kiflipénzt a mozijegyekre.) 





Lewis Carroll: Alice Tükörországban



Az első rész után Tim Burton a folytatást is megálmodta, a tőle már megszokott végtelenül egyedi stílusban. A főbb szereplők is visszatérnek: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway és Alice szerepében Mia Wasikowska. És lesz itt Andrew Scott (tudjátok, Sherlock rajongók, Moriarty!) és Sacha Baron Cohan is!
A film 2016. június 2-án kerül a magyar mozikba.





Jane Austen – Seth Grahame-Smith:
Büszkeség és balítélet meg a zombik



Lehet arról vitatkozni, hogy Jane Austen forog-e a sírjában a könyvei szörnyes átiratai miatt, de most ebbe inkább nem mennék bele. Az előzetes alapján viszont a film meglepően jónak ígérkezik, már ha el tudjuk fogadni, hogy valami egészen mást kapunk, mint amit megszoktunk. A könyvnek csak az első kb. 80 oldaláig jutottam (lehet, hogy idén még pótolni fogom), de egyelőre úgy érzem, a filmnek sokkal szervesebb része lett a zombis vonal, kevésbé érzem erőltetettnek. 
Meglátjuk, de hogy pontosan mikor, az jó kérdés. Amerikában február 5-én debütál a film, de magyar bemutatót egyelőre nem láttam. 





Nicholas Sparks: Válaszúton



Nicholas Sparks most már menetrendszerűen, minden évben könnyeket csal a mozirajongó romantikusok szemébe. Ezúttal a The Choice-ból készül adaptáció Teresa Palmer főszereplésével (A negyedik rajongói már ismerhetik), de rajta kívül feltűnik a filmben például a Percy Jackson filmekből jól ismert Alexandra Daddario is. 
Szintén február 5-én kerül az amerikai mozikba, magyar bemutatót szintén nem találtam egyelőre. 





Rick Yancey: Az ötödik hullám



Idén sem maradunk disztópikus-posztapokaliptikus témájú YA adaptáció nélkül, rögtön év elején érkezik Az ötödik hullám filmverziója, a főszerepben a már Ha maradnékból is ismerős Chloë Grace Moretz-cel.
A magyar mozikban január 14-én retteghetünk a földönkívüli inváziótól.





Liz Tuccillo: How to Be Single



Dakota Johnson újabb "csajfilmben" tűnik fel, A szürke ötven árnyalata után most egy szinglis sztoriban vállalt főszerepet. De lesznek még ismerős arcok, például Rebel Wilson. 
Magyarországon február 11-étől láthatjuk a mozivásznon. 





J. K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük



Az idei év egyik nagy dobása lesz a Harry Potter világában játszódó új történet! Korábban már írtam róla az oldalon többször, például ITT. Igazi sztárparádé is lesz, hiszen a főszereplő az Oscar-díjas Eddie Redmayne, de feltűnik például Colin Farrell és Jon Voight is. 
Az Egyesült királyságban november 18-án mutatják be, magyar bemutatóról egyelőre nem tudok, de remélem, nekünk sem kell rá sokat várni. 





Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek



Jojo Moyes-nak már itthon is nagy rajongótábora van, és sokan alig várják ezt a filmet. Én is kíváncsi vagyok, bár a könyvhöz még nem volt szerencsém. Viszont a főszerepben a Trónok harca Emilia Clarkja és a Hunger Games Sam Claflinja nagyon menő párosítás, és azt is várom, hogy Neville-t Matthew Lewist újra filmben láthassam.



Paula Hawkins: A lány a vonaton



Paula Hawkins könyve állandóan ott trónol a Moly.hu heti legolvasottabb könyvei között, hamarosan pedig már a mozikban is meg lehet nézni. Rebecca Fergusont (The White Queen) és Emily Bluntot is nagyon szeretem, kíváncsi vagyok. (Ó, és feltűnik a Jóbarátok Phoebe-je is feltűnik, vicces módon Monica szerepében.)
2016. október 7-én kerül az amerikai mozikba, magyar bemutatót egyelőren nem találtam.


Dave Eggers: The Circle



Emma Watson már le se tagadhatja, hogy ő az adaptációk színésznője. Ezúttal Dave Eggers The Circle-jében lesz főszereplő. Rajta kívül pedig Tom Hanks és John Boyega (Star Wars) is feltűnik a filmben, amit az IMDb szerint már le is forgattak. Bemutató időpont egyelőre nincs, de 2016-ra tervezik.


Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny



Nem semmi szereposztása van a Patrick Ness könyvéből készülő filmnek. A szörny bőrébe Liam Neeson bújik, mellettük pedig ott van még Sigourney Weaver és Felicity Jones is.
Magyar bemutatóról egyelőre nem tudok, Amerikában október 14-én kerül a mozikba.
(Ó, és még egy könyves kapcsolat: a Felhőatlasz zenéje szól az előzetesben.)





Ransom Riggs:
Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei



Tim Burtonnek ilyen adaptációs éve lesz, hiszen a Vándorsólyom kisasszonyt is ő rendezi. És a szereposztásról is muszáj szólni néhány szót: Samuel L. Jackson, Eva Green, Judi Dench, Rupert Everett és Asa Butterfield. 
Karácsonykor kerül az amerikai mozikba, és  remélhetőleg érkezhet nálunk is még az idén. 




Veronica Roth: A hűséges



Lassan már ez lesz a standard a YA sztoriknál, A hűséges is két részletben érkezik a mozikba. A Divergent rajongói örülhetnek, a kedvencek visszatérnek, viszont van ok az izgalomra is: vajon mennyire írják át a regény elég... karakteres befejezését?
Március 18-án mutatják be Amerikában, valószínűleg nálunk is márciusra várható.





Roald Dahl: Szofi és a HABÓ




Roald Dahl újabb történetét láthatjuk viszont a képernyőkön a Charlie és csokigyár után. Említettem, hogy Steven Spielberg rendezi?





Dan Brown: Inferno


 
Egy Dan Brown könyvből készülő film garantáltan nagy figyelemre számíthat, főleg, ha még mindig Tom Hanks a főszereplője, ráadásul a mostanság nagyon népszerű Felicity Jonasszal. Robert Langdon visszatér! Ó, és nálunk forgatták a filmet, szóval ez még egy ok az izgalomra.
Bemutató időpontot egyelőre nem láttam sehol, de a filmet idénre ígérik.

Nincsenek megjegyzések