Breaking News

Tea Book Tag

Sziasztok!

Már elég rég volt Book Tag az oldalon, úgyhogy most hadd jöjjön! (Ha írtam a könyvről értékelést, akkor linkeltem a szövegben is, és a képre kattintva is elérhetitek.)





1. Instant Tea – A legrövidebb könyv, amit tavaly olvastál

Itt alapból felmerül a kérdés, hogy mi minősül könyvnek. Mindenesetre maradjunk annyiban, hogy az, aminek van ISBN vagy ASIN száma, és akkor a válasz: Évről évre

http://www.deszy-konyv.hu/2015/12/cecelia-ahern-evrol-evre.html



2. Zöldtea – Egy zöld borítós könyv

Ó, ezen egyszer már gondolkoztam, amikor az augusztus 20-i fotóhoz kerestem a piros-fehér-zöld könyves toronyba zöld könyvet. Legyen A szökött király, ez szép zöld.

http://www.deszy-konyv.hu/2015/05/a-szokott-kiraly.html



3. Forró citromos tea mézzel – Egy könyv, ami átmelengeti a lelked

Edenbrooke. Ez a könyv olyan, mint egy simogatás a léleknek egy szomorú napon. Édes és vicces, és a szereplők ölelnivalóak (na jó, azért persze nem mindenki), a helyszín és a kor varázslatos... 

http://www.deszy-konyv.hu/2015/06/edenbrooke.html



4. Ötórai tea – Egy könyv, amit angolul vagy más idegennyelven olvastál

Ó, ilyenből van jó pár, előszeretettel olvasok angolul könyveket. De legyen az Immortal City. Ezt egyrészt csak angolul olvastam, és még nem kapható magyarul, másrészt Angliában vettem, így mi illene jobban az ötórai tea kategóriára? :)

http://www.deszy-konyv.hu/2015/08/immortal-city.html



5. Gyógytea – Egy könyv, amit kényszerből olvastál

Rögtön ez ugrott be. Az iskolai kötelezőkből fakadóan nyilván van jó néhány ilyen, de az Ábel a rengetegben életem talán legrosszabb olvasmányélménye. 




6. Fekete tea – Egy olyan akciódús könyv, amin képtelen lennél elaludni

Ez vicces kategória, mert hát legyünk őszinték, nem kell különösebben akciódús könyv, elaludni olvasás közben - hacsak nem végtelenül fáradt az ember -, elég nehéz. Max. unod, de elaludni... Mindenesetre maradjon az akciódús kategória! Hm... Úgy érzem, valami nagyon epic sztorit kéne írni, és pörgetem magamban a disztópiákat, és hát tulajdonképpen elég sok könyvet írhatnék. Na de az túl egyértelmű lenne... Legyen a... Karvalyszárnyon! Csak mert csak... (Ó, és ez már a negyedik zöldes borító a listán - rossz hatással volt rám a második kérdés. Óvást! :D)
 
http://www.deszy-konyv.hu/2015/12/kae-westa-karvalyszarnyon-nyeremenyjatek.html



7. Jeges tea – Egy hamisítatlan nyári olvasmány


Életem a szomszédban. Rögtön ez ugrott be, és maradhat. Tetszett.

http://www.deszy-konyv.hu/2015/12/huntley-fitzpatrick-my-life-next-door.html



8. Kalinka szamovár – Egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetőbbé.


Hahaha. Tetszik ez a kategória. Életem egyik legviccesebb értékelése volt még így is, nem tudom, mi lett volna, ha esetleg még alkoholizálok is. :D Megigézve.

http://www.deszy-konyv.hu/2014/03/sylvia-day-megigezve.html

2 megjegyzés:

  1. De jó neked, hogy nem tudsz könyvön elaludni :D én legutóbb a Tűzpróbán aludtam be, pedig azt igazán nem tudnám az elalvós kategóriába sorolni. A szamovár a kedvenc kategóriám, mindig arra vagyok a leginkább kíváncsi, ki mit rak oda :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, azt nem olvastam - lehet, hogy az lenne az első? :D
      Egyébként meg tudlak érteni - a mazochista könyveken mindig olyan jókat lehet röhögni. :D

      Törlés