Breaking News

A legtöbbet retweetelt szerzők és könyvek pedig...

A Twitter idén is összeállította szokásos statisztikáját a legekkel - többek között a legtöbbet követett celebek és a legtöbb retweet díját is kiosztották.

J.K. Rowling a szerzők kategóriájában toronymagasan győzedelmeskedett, ugyanis a dobogós tweetek közül rögtön kettő is az övé - a két Alan Rickmanre emlékező és a család felé együttérzését kifejező tweet közé csak Stephen King Donald Trump gondolatai fértek be.






Szavak sincsenek, hogy kifejezzem, mennyire sokkolt és milyen szomoúr vagyok, hogy Alan Rickman haláláról hallok. Erről anno írtam is a blogon ITT.



A legújabb horrorsztorim: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Donald Trump nevű férfi, és indult az elnökségért. Néhányan azt akarták, hogy ő győzzön.


Gondolok Rimára és Alan családjának többi tagjára. Mind egy nagy tehetséget veszítettünk. Ők pedig a szívük egy darabját.


Ami a trendeket illeti, azért az összesített listán is akadnak könyves érdekeltségek szép számmal. 



A legtöbbet "trendelő" TV show a Trónok harca volt, és a sorozat az általános listára is felfért, tizedik lett, ami nem semmi teljesítmény a listát nézve: 

1. Rio2016
2. Election2016
3. PokemonGo
4. Euro2016
5. Oscars
6. Brexit
7. Blacklivesmatter
8. Trump
9 RIP
10. GameofThrones

A legtöbbet "trendelő" filmek listája sem maradt könyvek nélkül. Negyedik helyre fért fel a Harry Potter, a Leonardo DiCaprionak az Oscart meghozó The Revenant - A visszatérő pedig nyolcadik helyen végzett. Egyébként a Star Wars lett az első, és a képregényadaptációk igazi diadalaként az Öngyilkos osztad a második, a Deadpool a harmadik, a Batman vs. Superman az ötödik, az Amerika Kapitány - Polgárháború pedig a hatodik lett. 

A teljes lista:

1. #StarWars
2. #SuicideSquad
3. #Deadpool
4. #HarryPotter
5. #Batmanvsuperman (Batman v. Superman: Dawn of Justice)
6. #CaptainAmericaCivilWar
7. #FindingDory
8. #TheRevenant
9. #Zootopia
10. #Ghostbusters


1 megjegyzés:

  1. Bar Alan Rickman halálhíre az egyik legszomorúbb hír volt,amit idén olvastam a blogon,de számomra mégis egy pozítív dolog,hogy J.K.Rowlingnak az emlékező tweetjei ennyi emberhez eljutottak és,hogy ennyi ember szívét megdobogtaták(még ha keserűen is) . Ez csak azt mutatja,hogy valóban nagy színész volt Alan és számomra egyfajta visszaigazolás volt ezt. Azoktól is elismerést kapott halálában,akik esetleg nem ismerték. Én nagyon meghatódtam amikor elolvastam Rowlingnak a megemlékezését. 8 a többi színészéről nem is beszélve) Ez a "díj" most Alané kellett hogy legyen még ha nem is közvetlenül,hisz 2016 volt az utolsó év amikor még közöttünk volt...

    VálaszTörlés