Breaking News

A Könyvmolyképző veszi át az Alexandrákat?

Ma robbant a hír a Világgazdaságoldalán (a Facebookon is megosztottam), hogy a Bookangel venne át több Alexandra üzletet. A Bookangelhez tartoznak a Könyvmolyképző Kiadó saját könyvesboltjai is.

A fotó forrása


Idézem a cikket: 

Mintegy 30 Alexandra könyvesbolt átvételéről tárgyal a bérbeadókkal a Bookangel Kft., miután csődbe ment a korábban 56 egységet üzemeltető Rainbow Üzletlánc – közölte lapunkkal a Bookangel, melyet részben a Könyvmolyképző, a Maxim és több más független kiadó tulajdonol és támogat, s így az 50 milliárd forintos könyvpiac 15-20 százalékát lefedő cégek állnak mögötte.

A Bookangel annak is keresi a jogi lehetőségét, hogy az Alexandra márkanévvel vigye tovább a boltokat. A mintegy 100-120 dolgozót készek azonnal átvenni, miközben gazdasági szakemberekkel újítanák meg a menedzsmentet. A cég azt állítja, hogy rendelkezik a zökkenőmentes folytatáshoz szükséges logisztikai hálózattal és informatikai rendszerrel. Amint egyezségre jutnak a bérbeadókkal, megkezdik az értékmentést, pontos leltárt készítenek a kiadók fellelhető könyveiről.
Mostantól az Alexandra hálózatát eddig ellátó kiadók abban érdekeltek a Bookangel szerint, hogy maradjanak a könyveik a boltokban, illetve a raktárban. Egyrészt azért, hogy elkerülhető legyen a könyvek károsodása, a felesleges szállítási és raktározási költség, másrészt, hogy mihamarabb a polcokra kerülhessenek a kötetek, amint a boltok újra kinyitnak.

Katona Ildikó, a Könyvmolyképző Kiadó vezetője eközben Facebook bejegyzésben erősítette meg a hírt, idézem:

Kedves Barátaim!
Szeretettel tájékoztatlak benneteket, hogy a Könyvmolyképző testvércége, a Bookangel a tegnapi napon szerződött a Nyugati téri Alexandra bolt továbbvitelére.
Emellett további fontos üzletekről tárgyalunk, akár további 15-20 bolt átvétele is lehetséges országszerte.
Bízom benne, hogy ezen a téren is sok örömöt fogunk tudni szerezni nektek.
És egyben köszönöm a szereteteteket, a támogatásotokat és a könyveink iránti érdeklődéseteket.
Mindig belőletek merítem a bátorságot.:)

Őszintén szólva roppant kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. 

Ami viszont már biztosan szuper hír: a Nyugati téri Alexandra tágas, így remélhetőleg jó kis programokra számíthatunk majd.  

Nincsenek megjegyzések