Breaking News

Brittainy C. Cherry: Tűzeső {Értékelés + Nyereményjáték}

Brittainy C. Cherry: Tűzeső

A blogturnéról



A nagysikerű és felejthetetlen Lebegés után Brittainy C. Cherry írónő újabb történettel jelentkezett. A Libri Kiadó Insomnia Könyvek sorozatában most Logant és Alyssa sorsfordító találkozását és kapcsolatát ismerhetjük meg. A Tűzeső a Blogturné Klub 9 bloggerét is felperzselte, és bejegyzéseikben elmesélik, hogy mitől is volt annyira különleges ez a felemelő szerelmi történet.

Tarts velünk a turnén, ahol neked is esélyed van megnyerni a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyv egyikét. Hagyd, hogy téged is magával ragadjanak az érzelmek, induljon a Tűzeső turné!

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: The Fire Between High & Lo
Kiadó: Libri
Oldalszám: 424
Fordító: H. Prikler Renáta
ISBN: 9789633108888
Sorozat: Az vagy nekem 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,15)
Megrendelési link
Lángolt a lelke, és megperzselt mindenkit, aki túl közel került hozzá.

Volt egyszer egy fiú, Logan. Szerettem, pedig mindenben az ellentétem volt. Én
táncoltam, ő mozdulatlanul állt. Ő mindig csendben volt, nekem szünet nélkül járt a szám. Neki meg kellett harcolnia minden egyes mosolyért, én azt sem tudtam, mi fán terem a komorság. És amikor megláttam a benne lakozó tüzet, már nem tudtam elfordulni tőle

A hamuból új életre keltek, majd megint hamuvá égtek.

Úgy tűnt, nem illünk egymáshoz, mégis együtt voltunk az igaziak. Aztán egy elsietett döntés nyomán elveszítettem. Ez a döntés megváltoztatta az életünket. De néhány levegővétel, néhány elsuttogott hang, néhány pillanat erejéig ő is szeretett engem, szívből, igazán.

Logan és Alyssa története egy elátkozott szerelem torokszorító leírása. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Az első mondat:


"A fiú a piros csuklyás pulcsiban ott állt a sorban, és engem bámult."

Véleményem


Voltatok már úgy egy könyvvel vagy sorozattal, hogy nem néztetek utána, aztán vertétek a fejeteket a falba? Na, én ma pont így voltam most ezzel a könyvvel, mert valamiért teljesen abban a hitben éltem, hogy az Az vagy nekem sorozat kötetei egymás közvetlen folytatásai. És őszintén, féltem, hogy mit lehet még hozzátenni az első kötethez. 

Aztán körülbelül egy oldal után rájöttem, mekkorát tévedtem, innentől kezdve pedig már sokkal felszabadultabban vetettem bele magam a könyvbe. (Sajnos nem sok jó tapasztalatom van a több köteten át egy szereplőről szóló NA könyvekkel.) 

Az új főszereplőink Alyssa és Logan. Látszólag semmi közös nincs bennük, és maga az olvasó is ezt gondolhatná a rövid prológus, a mindent megváltoztató első találkozás után. Alyssa egy boltban dolgozik, és sokszor látja Logant a haverjaival, de sosem beszél vele. Valamiért mégis felkelti a figyelmét, mert érettebbnek tűnik a koránál - látszik rajta, hogy az élet nehéz lapokat osztott neki. Aztán úgy alakul, hogy pont ott van, amikor Logan ételt venne, de nincs rá fedezete - Alyssa pedig segít neki. Ezzel pedig lefektetik barátságuk alapjait, amit semmi sem törhet szét. 

És hamar kiderül az is, hogy minden különbözőségük ellenére rengeteg bennük a közös is. Például a problémás szüleik. Őszintén szólva racionálisan nézve egyáltalán nem csodálkozom rajta, hogy legyen bármilyen idegesítő Alyssa édesanyja, próbálta eltiltani őt Logantől. Loganről már az első perctől kezdve teljesen nyilvánvaló, hogy nem könnyű eset - ki akarná, hogy a lánya egy drogossal lógjon, de most komolyan? Márpedig Logan füvezik, drogozik és ki tudja még mi? Persze az is hamar nyilvánvalóvá válik az olvasó számára - mert kap időt arra, hogy ugyanúgy megismerje a lelkét, mint Alyssa -, hogy Logan hogyan keveredett ebbe az egészbe. Egyrészt ezt a példát látta maga előtt, másrészt ez menekülési útvonal a számára. Menekül saját maga elől, és a sors elől, amitől - úgy hiszi - nincs menekvés. Beleszületett az életébe, a szülei lehúzták, így végül ő maga is elhitte, hogy nem lehet jobbra hivatott.

De ott van mellette Alyssa. Ha nem is büszkélkedhet olyan pocsék szülőkkel, mint Logan, neki is megvan a maga baja. Az apja elhagyta, amit nehezen tud feldolgozni, az édesanyja pedig sznob maximalista. Ráadásul megvan még valami, ami összeköti Logannal: a testvér, aki tökéletesebb nála. Alyssáról talán egy fokkal kevesebbet tudunk meg, mint Loganről, de ez olvasás közben igazából nem is tudatosodott bennem, szóval számomra abszolút nem volt zavaró. Mivel a könyv nagy részében Logan démonjaival és annak következményeivel kell megküzdeniük, valahogy kerek, hogy az ő múltjáról többet tudunk meg. 

A jelenben viszont párosként abszolút egységet alkotnak, tényleg elválaszthatatlanok. Ezt bizonyítja az a jó néhány üzenet, amit a távol töltött időben váltanak. Ez kifejezetten érdekes része volt a könyvnek felépítés szempontjából. Egy ponton ugyanis nem a szokásos regényszöveget kapjuk, hanem pusztán üzeneteket. (Nem spoilerezek, ennél többet nem árulok el.)

Szóval Alyssa és Logan jó kis egységet alkotnak, és bármennyire szeretnék őket szétválasztani, mások is, ők maguk is, ez egyszerűen nem működik. Megvannak a maguk szokásai, jobban ismerik a másikat bárkinél, és elég nekik egyetlen szó vagy mozdulat, és tudják, az sokkal többet jelent, mint a kívülállók gondolnák. Ez egyébként írói eszközként is nagyon tetszett. Volt egy mozdulatsor - jobb híján nevezzük így -, ami többször visszatért a kapcsolatukban, és mindig mosolyognom kellett. Apróság, mégis a könyv végére abszolút melegséggel tölti el az olvasót, olyan, mintha csak közös titkunk lenne a párossal. 

Nem mondom, hogy nem érzékeltem úgy, kicsit sokat szenvedett a páros, miközben nyilvánvaló volt, hogy úgyis egymás mellett kötnek ki. De pont azért, mert Logan múltja ennyire rázós, és a jelenben is komoly problémákkal küzd, illetve ott van kettejük között az a sok sérelem és fájdalom a múltból, valahogy reálisnak tűnt még ez is. Ez a furcsa vívódás, a se veled, se nélküled állapot, amikor két régi szerelmes és jó barát visszarázódik a kapcsolatba. Valahogy magától értetődő az egész, mégsem könnyű. 

A fő szerelmi szál mellett egyébként akad egy másik is, de úgy döntöttem, erről nem árulok el semmit. Nagyon sokat tesz hozzá a történethez, Logan bátyja és Alyssa nővére bár mellékszereplők, de rettentően szerethetőek, és végig érződik, hogy ők maguk sem kevésbé kidolgozott karakterek, mint a főszereplők. Habár mellékszálon mozognak, mégis nagyon fontosak voltak, és nagyon a szívemhez nőttek. 

Érdekes volt az is a számomra, hogy a párhuzamok és Logan ösztönös problémamágnessége miatt a rengeteg komoly téma sem volt zavaró, hiába sűrített relatíve sok mindent egy kötetbe az írónő. Volt itt betegség, drogfüggőség, családon belüli erőszak - ennél egyébként külön pirospontot érdemel, hogy bemutatta a mentális erőszakot is, szerintem Alyssa édesanyja ennek tökéletes példája. Nem üt, viszont minden szavával bánt. 

Mindezek mellé sok más-más morzsa is jött - például imádtam, hogy Logan szenvedélye a főzés. Ez lenne az utolsó dolog, amit gondolnék róla, mégis valahogy passzolt hozzá. 

Szóval volt ez a sok-sok morzsa, a problémák, a szenvedélyek, az apró közös pontok, és valahogy egységes egész született belőle. Itt-ott mondjuk talán túl soknak éreztem a lelkizős részeket, és a végén a rózsaszín szemüveget, de ennél nagyobb bajunk ne legyen! 

AJÁNLOM




Nyereményjáték


A Tűzeső történet főszereplői ( Alyssa és Logan) barátokból válnak szerelmesekké, ám ez nem mindig egyszerű és könnyű út. Néha nagyon rögös is lehet, de közben nagyon csodás, és felemelő dolog és ez a helyzet nagyon sok írót megihletett már. A Blogturné Klub 9 bloggerénél találtok 1-1 leírást, amiből nektek kell rájönnötök, hogy melyik könyvre gondoltunk. A feladatod annyi lesz, hogy beírd a rafflecopter dobozba a könyv címét és szerzőjét. Ha helyesen válaszolsz minden blognál, akkor neked is esélyed van megnyerni a turné végén a 3 könyv egyikét! 

Mia és Michael ezer éve ismerték egymást, hála annak, hogy előbbi kérdéses utóbbi húgának legjobb barátnője volt. Sokáig nem jutott tovább a kapcsolatuk ennél: időnként találkoztak Michael húga miatt, jót nevettek mások marhaságain és megtalálták a közös pontokat, mivel mindketten egy kissé geeknek számítottak. Ráadásul a lány a suli menő srácába volt belezúgva - egészen addig, amíg rá nem jött, hogy tulajdonképpen nem is ő tetszik neki. Innentől azért még rögös út vezetett a kapcsolatig: egy kis hercegnőség, néhány bál, egy bőrszerkós program az informatika klubtól extra meglepetéssel...

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


03.27. - Angelika blogja
03.29. - MFKata gondolatai
03.31. - Kristina blogja
04.02. - Zakkant olvas
04.04. - Könyvvilág
04.06. - Deszy Könyvajánlója
04.08. - Insane Life
04.10. - CBooks
04.12. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések