Breaking News

Sandra Regnier: A ​sötét jóslat {Értékelés + Nyereményjáték}

Sandra Regnier: A ​sötét jóslat

A blogturnéról



Felicity és Lee visszatérnek - de vajon milyen sors vár rájuk? Hogy húzzák ki a gyanúba keveredett Felicityt a csávából? És vajon milyen titkokat rejtettek még el Felicity elől? 
Április 5-én három állomásos turnéra indul a Blogturné Klub, ezeknek a titkoknak a nyomát követve. És ha velünk tartasz, neked is szerencséd lehet, és a Maxim Kiadónak hála tiéd lehet a könyv egy példánya!



Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: Die dunkle Prophezeiung des Pan
Kiadó: Maxim
Oldalszám: 380
Fordító: Hajdúné Vörös Eszter
ISBN: 9789632617619
Sorozat: Sárkányok gyermeke 2.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,12)
Megrendelési link
Felicity és Lee, az elf története tovább folytatódnak. Csak most ért véget az időutazós
kalandjuk, és a lányt máris gyilkossággal vádolják. Lee mindent megtesz, hogy megmentse Felicityt, aki napról napra többet jelent neki.

Az első mondat:


"Igazságtalan voltam vele."

Véleményem


Örömmel jelentem, a második rész sem okozott csalódást, még ha nem is volt tökéletes. 

Ebben a sorozatban az a nagyon érdekes, hogy igazából nem tudom megmondani, mégis mitől olyan jó olvasni. Olvastam már izgalmasabb könyvet, kidolgozottabb világgal, érdekesebb párosról vagy épp szerelmi kuszaságról, szebb stílusban is. Ezek alapján úgy hangozhat, hogy nem szerettem, miközben ez egyáltalán nincs így. Mert valahogy mégis beszippant. Mindenből adagol egy kicsit, épp annyit, hogy jó legyen, és ne menjen az agyamra, és épp annyit, hogy ne tudjam letenni. 

Felicityről nem mindig tudom eldönteni, hogy idegesít vagy épp tetszik, hogy ennyire határozott. Azt mondanám, hogy hol egyik, hol másik. Viszont ami Lee-t illeti, még mindig imádom. Sajnos ő most nem szerepelt annyit, amennyit szerettem volna, de ez bizonyos szempontból jó is így, mert legalább hiányolhatta Fay. Komolyan, ez furcsán hangzik, de nagyon kellett Faynek ez ahhoz, hogy értékelni tudja ő is. Lee roppant tökéletesnek van leírva, de az benne a jó, hogy valójában nem is annyira tökéletes. Gondoljunk csak bele, rögtön az első lépése a sorozatban egy orbitális hiba. Ráadásul attól, hogy tudja magáról, mennyire jó pasi, van egy szórakoztatóan beképzelt oldala. Bevallom, ez az egyik tulajdonsága, amit a legjobban szeretek - nagyon vicces az öntömjénezését olvasni, és még épp annyi, amennyitől nem válik zavaróvá.

Ami a mellékszereplőket illeti, Fay családja egészen konkrétan az agyamra megy. Direkt ilyenek, szóval ez az íróra nézve nem panasz, de folyamatosan az járt a fejemben, hogy kellene nekik egy kiadós péklapát kezelés.

Visszatérve Felicityre. Tetszik a személye körüli rengeteg rejtély, és ahelyett, hogy szépen, sorban megoldanánk őket a második kötetben, valójában csak még több lesz belőlük. Rengeteg kérdésem van. De tényleg rengeteg. És ha mégis nagyon-nagyon kényszerítenétek, hogy magyarázzam meg, miért szippantott be a sorozat, akkor a humora mellett nagy eséllyel ezeket a rejtélyeket említeném meg. Tényleg fogalmam sem volt, mire számítsatok a következő oldalon: épp ki támad meg kit, melyik időbe utazunk vissza, ki barát és ki ellenség, egyébként is, mi van a jóslatokkal? Rengeteg kérdőjel van, és kíváncsian várom, hogy lehet ezt a sok mindent megválaszolni majd a következő kötetben. 

És hát csavarokban sincs hiány. Legmélyebb nyomot a könyv végi csavar hagyott bennem, konkrétan koppant az állam. Tudtam én, hogy valaminek kell lennie, de ez... Egyelőre értetlenül állok előtte, és nagyon kíváncsi vagyok, milyen reális magyarázatot tudnak adni. 

Apropó, magyarázat! Egy dologra szintén nagyon várom a magyarázatot. Ebben a kötetben Fayt még inkább körülveszik a pasik, mint az első kötetben, pedig ott sem volt hiány belőlük. A szerelmi kavarodás engem nem idegesített, mert igazából borítékolható a végeredmény, így kevéssé válik idegesítővé, hogy mégis ki lesz az. Ezzel együtt kicsit nehezen tudom hova tenni, hogy mindenki a főszereplőnket akarja. De erősen érződik, hogy erre lesz valami magyarázat, legalábbis nagyon remélem, nem olvasom rosszul a nyomokat. Ugyanis ha erre nem tud reális magyarázatot adni az írónő, akkor a szerelmi érdeklődők sűrűsége hihetetlenül nagy. Zavaróan hihetetlenül. Mindenesetre én úgy érzem, lesz magyarázat, azzal együtt pedig - vannak teóriáim - képes vagyok elfogadni, hogy tényleg. 

Összességében tetszett ez a rész is, még úgy is, hogy a könyv nagy százalékában nagyon nagy Lee hiánnyal küzdöttem. Ellenben a vége kárpótolt mindenért, kifejezetten csavarosra és meglepőre sikeredett, és volt Lee is. Remélem, megyünk tovább ezen a vonalon a harmadik kötetben is. 

AJÁNLOM

Nyereményjáték


Mostani játékunkban a művészetek világába próbálunk csalogatni benneteket. Felicity ebben a részben kötődni kezd a londoni Nemzeti Galériához, ez ihlette mostani játékunkat. Minden állomáson egy olyan festményt találtok, amit a Nemzeti Galériában állítottak ki, illetve segítségképp eláruljuk azt is, melyik évben készült az alkotás. Nincs más feladatotok, mint megírni, pontosan melyik festő művét osztottuk meg az egyes állomásokon. (Tehát a festő nevére vagyunk kíváncsiak, nem a festmény címére - a neveknél már a vezetéknevet is elfogadjuk.)

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

1485 körül

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


04.05. - Deszy könyvajánlója
04.07. - Kelly & Lupi olvas
04.09. - Dreamworld

Nincsenek megjegyzések