Breaking News

Végre Csillagok háborúja sztorit ír Meg Cabot - és más ismert írók is

Akinek a tinikorát annyira meghatározta A neveletlen hercegnő naplója sorozat, mint az enyémet, annak kétsége sem lehet afelől, hogy Meg Cabot óriási Csillagok háborúja rajongó. Meg sem tudom számolni, hány Csillagok háborúja utalás kapott helyet a sorozatban, Meg Cabot a saját rajongását élte ki Mia és Michael geek pillanataiban. 



És most szuper hír érkezett: Meg Cabot végre kitombolhatja magát, ugyanis több ismer szerzővel novellát írt egy új Csillagok háborúja antológiába! 

A novelláskötet az Egy új remény 40. születésnapjára érkezik, és stílusosan 40 szerző írását olvashatjuk majd benne. 

A Star Wars: From a Certain Point of View lényege, hogy olyan karaktereket állít az egyes történetek középpontjába, akiknek a sztorija eddig elsikkadt: például egy droidmániás rohamosztagosét vagy egy bátor X-szárnyú pilótáét, aki kockáztatta az élet a galaxis szabadságáért.

A szerzők teljes listáját még nem osztották meg, de már így is szép listát kaptunk. Ráadásul úgy tűnik, arra is figyeltek, hogy vegyes legyen a felhozatal. Vannak, akik a Star Wars írókat képviselik, aztán akad több népszerű YA szerző is, és olyanok is, akiknek a neve a sci-fi és fantasyrajongóknak lehet ismerős. Sorolom: Chuck Wendig, EK Johnston, Gary Whitta, Rae Carson, Renee Ahdieh, Meg Cabot, Daniel Jose Older. Nnedi Okorafor, Ken Liu, Mur Lafferty.

A bevételek ráadásul jótékony célra mennek, a First Book alapítványnak, akik hátrányos helyzetű gyerekeknek ajándékoznak könyveket.

A kötet idén októberben kerül majd az amerikai boltokba.

Nincsenek megjegyzések