Breaking News

Brittainy C. Cherry: Csendfolyó {Értékelés + Nyereményjáték}

Brittainy C. Cherry: Csendfolyó

A blogturnéról




Brittainy C. Cherry már sokak szívét meghódította történeteivel, melyben a megsebzett, darabokra tört szívű főhősei életét ismerhetjük meg. Az írónő képes arra, hogy karakterei és történetei mélyen megérintsék az olvasót. Az Insomnia Könyvek most elhozta az írónő új történetét, mely még emberibb, és még szívbe markolóbb, mint az eddigiek. Ismerjétek meg ti is Maggie és Brooks történetét, és tartsatok a Blogturné Klub 8 bloggerével, akik elmesélik, hogy milyen felemelő történet a Csendfolyó című regény. A turné végén nyereményjáték is vár, amivel megnyerheted te is a 3 könyv egyik példányát.

Kapcsolódó bejegyzések:

Eredeti cím: The Silent Waters
Kiadó: Libri
Oldalszám: 432
Fordító: H. Prikler Renáta
ISBN: 9789634331193
Sorozat: Az vagy nekem 3.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,4)
Megrendelési link
Gyerekként szerettek egymásba, ám egy szörnyű élmény rányomja bélyegét a lány
életére. Elég erős-e a szerelem ahhoz, hogy leküzdjék a múlt árnyait, amelyek rátelepednek a kapcsolatukra? Brooks és Maggie May szeretik egymást…de nem szeretik önmagukat. Szívbe markoló történetük megszegett ígéretekről, szerelemről, életről és halálról szól, azoknak, akik sodródnak a hullámokkal, és azoknak, akik mellett lehorgonyozhatnak.

Brittainy C. Cherry ELEMENTS – sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Az első mondat:


"- Most másképp lesz, Maggie, esküszöm."

Véleményem


Tetszett a sorozat első két kötete is, de bevallom, én ennél a harmadiknál értettem meg, mi ez a hatalmas őrület körülötte. 

A könyv már az első pillanattól kezdve beszippantott. A főszereplőket még gyerekként ismerjük meg, egészen pontosan Maggie-vel indítunk, aki energikus kislányként költözik immáron sokadszor új helyre, apja feleségéhez. Az új "anyukának" van egy kislánya és egy kisfia is, és ott találkozik először Maggie és az új testvér legjobb barátja, Brooks. Az első este már megtörténik az első igazi közös pillanat, ám tetszett, hogy a gyerekek nem estek első pillantásra szerelembe. Nem lett volna reális. Egy olyan kisfiúról beszélünk esetünkben, akinek ebben a korban még nagy eséllyel az agyára mennek a lányok. 

És így is lett. A következő fejezetben Maggie és Brooks már egy fokkal idősebbek, és az elképesztően tapadós és álomvilágban leledző Maggie az esküvőjüket tervezgeti. Nem hiszem, hogy nevettem már romantikus könyv kezdésén ennyit - na jó, talán a Csábítások és csemegéknél, de az alapból viccesnek szánt. Ahogy a kislány nagyon akarja, a kissrác meg nagyon tiltakozik, Maggie mégis eltökélten halad előre az esküvő felé, Brooks meg fejet hajt... Hát, imádtam, nem tudok mást mondani. Tényleg hozták azt, amit ettől a helyzettől elvártam.



Aztán persze beüt a tragédia, ami az egész regényt meghatározza. Nem megyek bele részletekbe, a világért sem akarok spoilerezni, viszont az életerős Maggie-ből egy olyan lány válik, aki képtelen kimozdulni a házból vagy egyáltalán megszólalni. Brooks pedig ott van. 

Az volt a nagyon érdekes ebben a regényben, hogy szinte végig tudja hozni azt a furcsa kettősséget, amikor az ember szíve megszakad, közben mégis tökéletesnek érzi a dolgokat. A fájdalom szinte ömlik a lapokról. És most nem csak Maggie-ére gondolok, aki nyilvánvalóan képtelen továbblépni a tragédia óta. Ott az egész család fájdalma, és szépen látszik, mennyire rányomja mindenkinek az életére a bélyegét ez az egész. Így pedig Maggie terheire rájön még egy jó nagy adag bűntudat is. 

De ott van Brooks fájdalma is, és talán ez tetszett benne a legjobban. Mennyire érdekes helyzet az, amikor az ember beleszeret egy sérült emberbe. Mennyi lehetőség válik semmissé? Mennyi ember mondja, hogy nem vagy normális, és te mégis csak azt az egyetlen embert vagy képes igazán szeretni? De hol van az a határ, ahol ez még egészséges önkínzás, és hol van az, amikor meg kell próbálnod továbblépni? 

Esküszöm, faltam a sorokat. Imádtam és gyűlöltem a helyzetet, amibe Maggie és Brooks kerültek, közben pedig az az igazán érdekes, hogy ott motoszkált a fejemben végig, hogy vajon meglenne-e köztük ez az elképesztően szoros kötelék akkor is, ha Maggie ugyanolyan, mint mindenki más? Ha járhatnak együtt iskolába, és beszélgethetnek és...? 

Akárhogy is, imádtam a kapcsolatukat. Minden ízében. Többször összetört a szívem, de annyi szívet melengető, végtelenségig cuki pillanatuk volt, hogy legszívesebben mindkettőt jól megölelgettem volna. 

És igen, azt írom, hogy mindkettőt. Brooks álompasi, efelől kétsége se legyen senkinek. Egy ennyire hűséges, végtelenségig szeretni tudó és a másik hibáit kérdés nélkül elfogadó embert nem lehet nem imádni. Viszont az az igazán jó, hogy Maggie-t is legalább ennyire lehet szeretni minden hibájával együtt. Nem tűnik a regényben önsajnáltatónak, egyszerűen nem tudtam hibáztatni. Mert szegénykém akar és próbálkozik, de van benne egy gát - ami egyszerűen nem hagyja szabadulni. Ezért pedig az ember sajnálja kicsit, de nem válik utálatossá. Mert végig érezzük, mennyire szeret, mennyire hűséges, mennyire akar... csak nem megy. 

Emellett nagyon tetszett, hogy a mellékszereplők sorsa is fontos. Pont azért, mert az egész család életét gyökeresen megváltoztatta, ami velük történt, nem lehet azt, hogy csak Maggie-vel foglalkozzunk. Ez nyilvánvalóan egy romantikus regény, de szerencsére a szerző nem feledkezik meg arról, hogy senki sem sziget, még a főszereplő páros sem. Nagyon szépen kibontja a szülők kapcsolatát, és kifejezetten tetszett az is, ahogy a lánytestvér szála kibontakozott. Na jó, az, hogy tetszett, túlzás, de a lényeg, hogy érezni lehetett, az ő életét is nagyban befolyásolta Maggie helyzete. A szomszéd néniért pedig extra adag piros pont járt. Talán leginkább a fiútestvért hanyagoltuk el, belőle itt-ott kaptunk csak egy-egy elejtett megjegyzést, ami kicsit sajnálatos, de nem volt kifejezetten zavaró. 

Forrás


Fontos még megjegyeznem, hogy helyükön voltak az apróságok is. Nagyon tetszettek az egyes családtagok felvett szokásai és ezeknek az apró dolgoknak a jelentősége: például az a mondat az apukától, a közös tánc esténként és a kedvencem: Maggie és Brooks együtt olvasása. Komolyan könyvmolyok: a párosunk úgy kötődik egymáshoz, hogy ugyanazt a könyvet olvassák és megjegyzéseket írnak egymásnak papírcetlikre. I-M-Á-D-O-M!!!

Ha bele kéne kötnöm valamibe, akkor az a regény utolsó kb. negyede lenne. Nem volt rossz, de valahogy nem éreztem ugyanazt a szerelmet, amit a könyv elején. Talán azért, mert olyan hirtelen sikerült kipukkasztani Brooks tökéletességének lufiját. De még csak nem is ez az ok, mert bár kicsit sajnáltam ezt, ahhoz, hogy Maggie fejlődéstörténete teljes legyen, szükséges volt. Mégis valahogy túl gyorsan száguldottunk előre, és igen, volt bennem egy kis harag is Brooks miatt. 

Ezzel együtt imádtam a könyvet, mindenkinek bátran ajánlom. Épp csak egy hajszálon múlik, hogy nem adom meg neki a Kedvenc lett kategóriát, de már az is sokat mond, hogy filóztam rajta. 

NAGYON AJÁNLOM




Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,


Blogturné extra - A borítóról


Egy amerikai blogger rövid interjút készített az írónővel, amiben mesélt a borító ötletéről.

Milyen gondolat lapult a borító inspirációja mögött? 
A Csendfolyó borítójának mindenképpen ugyanazt az érzést kellett hoznia, mint a sorozat első két kötetének, eközben mégis át kellett érezni a hős szenvedését a fotón keresztül. Amikor észrevettem a borítómodell képét Instagramon, tudtam, hogy neki kell a borítón lennie! Mindent megtestesít, ami Brooks.

Ám ez nem minden. Itt ugyan nem árulta el Brittainy, hogy ki is a modell, valójában tudjuk a nevét: Luke Ditella.

Bevallom, én szerelmes lettem ebbe a borítóba, és igaza van az írónőnek: tökéletesen hozza a karaktert. Olvasás közben egyszer meg is torpantam egy kifejezetten fájdalmas résznél, és csak néztem a borítót. 

Pont ezért lepett meg, hogy gyakorlatilag ez volt az egyetlen fotó, amibe így beleszerettem a modellről. De ettől ez még vitathatatlanul tökéletes. 












Nyereményjáték


A Csendfolyó egyik főhőse Maggie igazi könyvmoly. Nagyon szeret olvasni, és a könyvek összekötik őt Brooksszal is, akivel könyvet cserélgetnek, és jegyzeteket készítenek a regények mellé. Maggie az olvasásba menekül, akkor is ha boldog, és akkor is ha szomorú. A lány rengeteg könyvet elolvas a történet során, így most egy igazi könyvmolyos játékra hívunk titeket. 
A feladatotok az lesz, hogy a kissé hiányos fülszövegekből kitaláljátok a Maggie által elolvasott könyv címét és íróját. Ha ez megvan, akkor nincs más dolgotok, csak beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába és várni a sorsolást :) Éljenek a könyvmolyok! 
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. (...)  is csupán egy rendeltetése van az idősödő pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. 


A turné menetrendje


08.31.Deszy Könyvajánlója
09.01. Zakkant olvas
09.02. Angelika blogja
09.03. Könyvvilág
09.04. CBOlvas
09.05. Insane Life
09.06. Kristina blogja
09.07. Dreamworld

1 megjegyzés:

  1. Yoh!

    Bevallom, nekem az első reakcióm a bejegyzés elolvasása után az volt, hogy Ne, miért olvas ilyen könyveket Maggie? XD

    Már csak azért is meg fogok próbálkozni a nyereményjátékkal, mert kellenek az olyan tökéletes pasik, mint Brooks :3

    üdv, Zsazsi :3

    VálaszTörlés