Breaking News

Brittainy C. Cherry: Lebegés {Értékelés + Nyereményjáték}

Brittainy C. Cherry: Lebegés

A blogturnéról




Az Insomnia könyvek újabb sikertörténetet hoztak el nekünk. Tristan és Elizabeth gyönyörű szerelmi történetét olvashatjuk magyarul, Brittainy C. Cherry lehengerlő stílusának előadásában. A Blogturné Klub bloggerei is olvasásra invitálnak mindenkit, a megszokott bejegyzésekkel, extrákkal és nyereményjátékkal, amelyen 3 példányt sorsolunk majd ki.

Eredeti cím: The Air He Breathes
Kiadó: Libri
Oldalszám: 392
Fordító: H. Prikler Renáta
ISBN: 9789633108284
Sorozat: Az vagy nekem 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,27)
Megrendelési link
Óva intettek Tristan Cole-tól. Azt mondták, kegyetlen, jéghideg, durva. Elítélték a múltja miatt. Ha csak ránéztek, egy szörnyeteget láttak, akinek bűnhődnie kell. Én tehetetlennek és dühösnek láttam, mert bennem is hasonló erők dolgoztak. Üresek voltunk. A múlt sebei a földre húztak minket, pedig mi lebegni szerettünk volna. Ő mennydörgés volt, én villámfény – soha nem volt még ilyen tökéletes vihar. Tristan csókja haragos volt, és szomorú. Bocsánatkérő és gyötrelmes. Nyers és valódi. Mint az enyém.

Lizzie és Tristan torokszorító szerelmi története éppúgy szól veszteségről és újrakezdésről, mint a bennünk rejlő démonok legyőzéséről. Brittainy C. Cherry Az vagy nekem sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

Az első mondat:


"Minden megvan?"

Véleményem


Jaj, hát ez nagyon jó volt!

Annyi jót hallottam már erről a könyvről, hogy a végére kellett járnom, vajon én is annyira fogom-e imádni a könyvet, mint akiktől eddig a sok áradozást hallottam, olvastam. A legtöbbször a csavart emelték ki, ami, bevallom őszintén, kissé meglep - ugyanis ami engem illet, az első húsz oldalban rájöttem. Gondoltam, biztos nem ez lesz az, amire gondolok, lesz valami más is, hiszen nem véletlenül, hogy ennyien el vannak hűlve - de mint kiderült, nem lett. Ez önmagában nem probléma, ettől még nem rosszabb a sztori, viszont ha óriási csavarra vágyik az ember, ennél azért brutálisabbat is találhat. 

Mindenesetre ezzel együtt nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet. Az elején kissé megijedtem, féltem, hogy olyan nagy letargiába süppedek a két megözvegyült főszereplővel, hogy sose fogok kimászni belőle. Legalábbis olvasás közben biztosan. De szerencsére pont jól adagolta az írónő a gyászt és a könnyedebb jeleneteket - volt benne azért viccelődés is, és a mellékszereplők is segítettek feldobni kicsit a nyomasztó hangulatot. A visszaemlékezések és a jelenbeli események arányát is sikerült eltalálni. Az elején kicsit megijedtem, hogy egy ilyen, egy olyan követte egymást, de minél inkább előrehaladtunk a főszereplők sztorijában a jelenben, annál kevesebb lett a visszaemlékezés, és tényleg csak kulcsmomentumokban jöttek a dőlt betűs részek. 

Egyrészt ott volt az egyik főszereplőnk, Liz kislánya, Emma. A gyerekszáj és a gyermeki ártatlanság tényleg mentőöv volt, a szereplőknek is, az olvasónak is.



Nagyon szerettem Faye-t is, Liz legjobb barátnőjét. Elképesztően szabadszájú és különc, nem érdekli, mit szólnak a hevességéhez és nyíltságához mások, cseppet sem zavarja, ha megbotránkoztat valakit. Viszont nincs nála jobb abban, hogy kirángasson a mélyből és megnevessen a legrosszabb helyzetekben is. 

De persze a lényeg mégis csak a főszereplő páros, Liz és Tristan (akinek imádom a nevét). A romantikus szál minden dicséretet megérdemel. Nem az a tipikus new adult románc, amiről már ezerszer olvastunk. Két sokat látott és szenvedett, felnőtt ember a főszereplő, és ennek megfelelően is cselekszenek. Instant szerelemről szó sincs, az érzéseik összetettek és bonyolultak, és hibáznak. Bizonytalanok, sokszor váratlanul tör fel belőlük a fájdalom. Tényleg tökéletesen képviselték mindketten azt, amit kellett nekik. És pont ezért volt izgalmas végigkövetni a kapcsolatukat minden hepehupán át. 

A könyvben egyébként nagyon szép gondolatok vannak a gyászról. Különösen az tetszett, amikor arról beszélgettek, az apró dolgok az igazán fájdalmasak. Tökéletesen egyetértek. 

Összességében nagyon jó történet volt. Nem mondom, hogy azok közé tartozom, akiket földhöz vágott a csavar, mert az nem lenne igaz, de nem is ez volt a lényeg. Amellett, hogy ez egy romantikus történet, sokkal mélyebb egy egyszerű románcnál. A második esélyről szól, önmagunk megismeréséről egy nagy változás után, a reményről, kitartásról, és arról, hogy mindig talpra lehet állni. Ez pedig határozottan jó üzenet, jó köntösben. 

NAGYON AJÁNLOM

U.i.: Imádtam a tollakat!

Nyereményjáték


A könyvben mindkét szereplő elvesztette élete szerelmét, gyászolnak, özveggyé váltak. Rengeteg írót megihletett már, hogy olyan karaktereknek találjanak szerelmet, akik hitték, hogy már nem lehetnek új emberbe szerelmesek. És mégis, szavakkal csodákat lehet létrehozni, szomorkodásból reményt lehet fakasztani.
A játék végén 3 példányt sorsolunk ki Brittainy C. Cherry: Lebegés című könyvéből, ehhez viszont minden pontot teljesítened kell a rafflecopterben. 4 író és könyv címet kell beírnod, amelyekben valamelyik főszereplő özvegy.


A turné menetrendje


10.07. Kristina blogja
10.09. Angelika blogja
10.11. Sorok között
10.13. Kelly és Lupi olvas
10.15. Könyvvilág blog
10.17. Zakkant olvas
10.19. CBooks
10.21. Insane Life
10.23. Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések