Breaking News

Virtuális túrát tehetünk a Roxfortban az új Pottermore aloldalon

A nagy, 19 évvel később szeptember elsejére a Pottermore oldal is bedobott egy nagy meglepetést!



Elsőre úgy tűnhet, csak egy videóval készültek, ami körbevezet minket a Roxforton, természetesen a tó irányából, hiszen az elsősök így jutnak el először a kastélyba. Már önmagában ez sem rossz, de sokkal több lapul a mellé biggyesztett linken.


A meglepetés ugyanis egy új aloldal a Pottermore oldalon belül, ahol virtuális sétát tehetünk a Roxfortban.

Ehhez először is szükséges a Pottermore regisztráció, csak ezzel lehet elindítani a kirándulást, igaz, a Roxfort címerének animációjában és a fenti videóban már ekkor is gyönyörködhetünk.



Bejelentkezés után indul a tényleges túra.



Mozogni a nyilakkal tudtam, ezek alapján pedig eljuthatunk 100 kiemelt ponthoz, ahhoz az a jobb felső sarokban is látszik - a számláló azt számlálja, ezek közül hányat találtál meg. 

Az egyes pontok vagy valamilyen leírással szolgálnak a Roxfortról, vagy valamilyen arra a helyszínre nagyon jellemző eseményről írnak. Itt például Fred és George parádés roxforti távozásáról esik szó:



Az ötlet szuper, szerintem a kivitelezés is nagyon szép lett, igaz, nem olyan színes-szagos a látványvilág, mint a filmekben, de azért az nem is elvárható. 

Gondot leginkább az okozhat, hogy eléggé lassú és fagyasztja a gépet, szóval érdemes minél jobb teljesítményű masinával böngészni.

Nincsenek megjegyzések