Breaking News

Chick-lit kötet érkezik a Könyvmolyképzőnél

A Könyvmolyképző Kiadó új megjelenései között feltűnt egy ritka fehér holló: egy chick-lit kötet!

Bár a KMK szép számmal jelentet meg csajos YA, new adult, romantikus és akár erotikus könyveket, a szó szerinti értelemben vett chick-lit irodalom nem igazán képviselteti magát a kínálatban. Tudjátok, ezek azok Az egy boltkóros naplója és Bridget Jones-féle kötetek, amelyek felnőtt, leginkább talán harmincas nőkről és a mindennapok nyűgjeiről, bénázásról, pasizásról szólnak, mindezt humoros és könnyed stílusban. 

Most viszont érkezik Trisha Ashley Every Woman for Herself című kötete, ami mindezt megváltoztathatja. A könyv magyarul a Miért szeresselek? címet kapta, amiből kicsit kimarad a "felnőtt nő vagy, erős, állj a sarkadra" üzenet, amit sajnálok, de még nem olvastam a könyvet, így lehet, hogy ez az igazán tökéletes választás. 



Borítót egyelőre nem kaptunk a kötethez, viszont megérkezett a magyar fülszöveg:

Előbb a házasság. Aztán a válás. Utána minden nő csak önmagára számíthat…
A Minden nő önmagáért szórakoztató történet válásról és újrarandizásról a The Sunday Times bestseller szerző, Trisha Ashley tollából. Tökéletes olvasmány Katie Fforde és Carole Matthews rajongóinak, a vidéki táj és a romantikus, vidám cselekmény csodás nyári könyvvé teszik.
Miután Charlie-val a férje, Matt közli, hogy válni akar, a nőnek mindent elölről kell kezdenie. Így, közel a negyvenhez és hirtelen pénztelen szingliként, kénytelen visszatérni szülőhelyére, a yorkshire-i lápvidékre.
Elsőre igazi kihívásnak tűnik egy fedél alatt élni az apjával és különc testvéreivel, de Charlie hamarosan inkább üdítőnek találja új életét. Szingliként már nem kell festtetnie a haját, nem kell tökéletes feleségnek lennie és visszatérhet első szerelméhez: a festéshez.
De épp amikor úgy érzi, ismét gyökeret vert, találkozik a jóképű, mogorva színésszel, Mace Northszal, aki a szomszédba költözött, és a férfi több szempontból is összekuszálja Charlie életét…

1 megjegyzés:

  1. Ez jól hangzik. Ritkán olvasok jó chick-lit könyvet, remélem, ez jó lesz :)

    VálaszTörlés