Breaking News

Erin Watt: Papír ​hercegnő {Értékelés + Nyereményjáték}

Erin Watt: Papír ​hercegnő

A blogturnéról





A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg idén ősszel a Papír hercegnő című könyv. Ella és a Royal család története elképesztően izgalmas, a new adult rajongók garantált kedvence lesz! Ha szeretnétek ti is az élmény részese lenni és megnyerni a könyvet, akkor tartsatok a turné 8 bloggerével!


Eredeti cím: Paper Princess
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 360
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634571490
Sorozat: A Royal család 1.
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont:
Függővég: van
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,07)
Megrendelési link
Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut,
miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?

Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!


Az első mondat:


"- Ella! Menj az igazgató irodába - közli Ms. Weir, amikor belépek hozzá matekórára."

Véleményem


Nem tudom, mikor hallottam utoljára annyi jót rövid idő alatt könyvről, mint mostanában a Papír hercegnőről. Mindenki örvendezett, hogy érkezik, sorra áradoztak, hogy így, meg úgy szerették angolul, de azért beszerzik a magyart is, mert kell, és amúgy is: a Royal fiúknak szívecskehegyek járnak. Na jó, azt hiszem, a legutóbb az ACOTAR-ral jártam így, és nagyjából pont ugyanaz a helyzet olvasói létemben, mint ami akkor volt: a léc rettentő magasra került az előzetes dicséretek, pontozások, értékelések, áradozások alapján... én meg vártam a nagy szerelmet, de inkább csak úgy... elvoltam a könyvvel. A második felére már tetszett, de azt az óriási szerelmet, amit mindenkitől hallok, valahogy én nem tapasztaltam meg. És tudom is, hogy miért.

A sztori kecsegtetően indul, tipikusan az az alap, aminél azt mondom: na igen, ez kell nekem, jön egy szuper NA, amiben elmerülhetek, beleszerethetek a főszereplőkbe és a szerelmükbe, aztán utánam a vízözön, maximum ma se eszünk meleget. 



Ella igazi túlélő. Az élet nem a legjobb kártyákat dobta neki, de ő úgy döntött, nem hagyja magát, és kártyázni kezdett: suliba jár és mellette sztriptízből és felszolgálásból próbálja fenntartani magát. Fiatal kora ellenére átélt már mindent: zaklatást, halált, anyagi nehézségeket, az önállóság kényszerét. Itt azonban jön a Hamupipőkés csavar, a Jótündérkeresztanya helyett pedig a Jótündérkeresztapa. Kiderül, hogy halála előtt anyja felkutatta az apját, aki ugyan szintén nem él már, de legjobb barátjának még meghagyta: keresse meg a lányát és segítsen neki. Így hát Callum Royal felkarolja Ellát, akinek nem meglepő módon erős bizalmi problémái vannak. De a pénz beszél, így Ella elhatározza, Callummal marad, amíg összespórol annyi pénzt, amiből továbbtanulhat. A gondot egy valami jelenti, illetve öt valami: Callum fiai. 

És itt jön be az, amitől valószínűleg a legtöbben elájultak, mármint a gyönyörűségtől, én viszont eleinte a fejemet fogtam. Tisztázzunk valamit! Imádom a rosszfiúkat, nálam nagyobb Jace-rajongót a világ nem látott, és még egy sor olyan pasit tudnék sorolni könyvekből, akik tipikus bőrdzsekis, beszólogatós, szarkasztikus rosszfiúk, én meg odavagyok értük. Ilyennek kellett volna lennie a Royal fiúknak, és leginkább is Reednek, aki első pillantásra vonzza Ellát. 

De a helyzet az, hogy a Royal fiúk nekem túl voltak a tűréshatáromon, már ami a sztori nagyjából első felét illeti. Annyira parasztok voltak, ami már nem rosszfiúsan szexi, hanem inkább péklapátosan idegesítő. És bár alapból szimpatikus volt Ella már a sztori elején is, mert elég tökös volt, hogy ne hagyja magát, a Royal fiúk kihozták belőle is azt az oldalt, ami már elkezdett idegesíteni. Ella és Reed annyira próbálnak egymásra licitálni, hogy egy ponton már mindkettőtől a hajamat téptem, olyan logikátlan dolgokat hoztak össze. Aztán mindez kicsúcsosodott egy - kicsi spoiler - szemöldökvonogatós erotikus jelenetben, ahol csak néztem, hogy most komolyan? 



Szerencsére miután eljött ez a pont, kicsit lenyugodtak a dolgok. Innentől kezdve pedig végre megjött a fordulat, így örülök, hogy nem hagytam félbe a könyvet, nem adtam fel, hanem folytattam tovább, olyan erősen kerestem azt az óriási szerelmet, ami mindenki felől áradt a kötet iránt. Szóval eljött a fordulópont, és innentől kezdve végre én is tudtam élvezni a sztorit. Ezen a ponton a Royal fiúk kellemes lázadókká váltak - bár abból még mindig az erősen határfeszegető fajtából -, Ellából pedig végre kijöhetett a "Pacsit neki!" csajszi, aki igazi társa tud lenni a Royal fiúknak a kalandokban úgy, hogy közben a forrófejűségüket a rafkósságával ellensúlyozza. 

És ott volt még Easton is, aki beragyoghatta az oldalakat a humorával. Végre nem kellett mennie Reed után, így amit előtte csak sejtettünk, kibontakozhatott. Easton az az igazi pasi legjobb barát, aki vicces, belevaló, beszólogat, szekál - de mindezt puszta szeretetből. 

Amint nem a Reed és Ella közti háborúskodáson volt a hangsúly, a cselekmény is sokkal összeszedettebb és izgalmasabb lett, olyannyira, hogy a regény egy félelmetesen idegesítő, "ide a következő könyvet, most!" függővéggel zárul. 



Azért még így is tudnék kötekedni. Callum például nekem nem teljesen állt össze, annyira ellentmondásos, nem tudom, ez vajon abból fakad-e, hogy két szerző jegyzi a regényt. Egyszer alkoholista csajozógép, másszor gondoskodni akaró, síron túl is hűséges apa, aki katonamúlttal rendelkezik, mégsem tudja katonás rendre nevelni a fiait. Furcsa volt. Illetve ott vannak az ikrek, akik sokszor mintha nem is lennének. Mármint... ott vannak persze, de igazából nincs túl nagy szerepük, és nem jól körülhatárolható a jellemük sem - kíváncsi vagyok, a folytatásban lesz-e idejük jobban kibontakozni.

Összességében nem volt rossz a könyv, az alapsztori nagyon tetszik, és a végére egészen megszerettem a cselekményt és a Royal fiúkat is. De azért nálam nem lett olyan mindent elsöprő kedvenc, mint sokaknál, a Rubin Pöttyös könyvek között több olyat is olvastam, amit ennél jobbnak tartok - például Elle Kennedy saját sorozatát -, azok körül mégsem volt ekkora láz. Érdekes. 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7799_paper_princess_papirhercegno-20170929_143336.pdf?ap_id=Deszy



Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,



Nyereményjáték


Ella beköltözik a Royal családba, akiknek már a nevük is királyi jelentéssel bír, így a nyereményjáték során is magasra emeljük a lécet: a világ leggazdagabb embereit keressük! A feladatotok nem más, mint a leírások alapján kitalálni, hogy kiről van szó, és a nevüket beírni a rafflecopter dobozba. 

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A 33 éves férfi az egyik legnagyobb közösségi oldal alapítója, 56 milliárd dollárra becsült vagyont mondhat a magáénak.

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10.11. Deszy Könyvajánlója
10.13. Insane Life
10.15. Könyvvilág blog
10.17. Angelika blogja
10.19. Sorok között
10.21. CBooks
10.23. Dreamword blog

Nincsenek megjegyzések