Breaking News

Én is megkaptam a Book A Sloth Club dobozát

Tegnap már megosztottam egy videót a subscription boxról, amit a Book A Sloth Clubtól kaptam.



De azért gondoltam, írok is róla néhány gondolatot. 

Először is el kell mondanom, rettentően örülök, hogy nálunk is van lehetőség ilyesmire, mert már régóta nézegettem a külföldi dobozokat, és tényleg csak a postaköltség tartott távol tőlük. Ötvözi mindazt, ami izgalmas lehet egy könyvmolynak: szuper könyvek, könyves cuccok és mellé még egy adag meglepetés. Tényleg olyan kinyitni egy ilyen dobozt, mint amikor karácsony van. 

És ezt az érzést most én is megtapasztaltam. Tudtam, hogy nagyjából mikor fog érkezni a doboz, aztán a többi blogger jelezte, hogy megjött nekik, így sejtettem, hogy mire hazaérek, engem is várni fog. 

Ezzel együtt nagyon izgatott voltam, hogy vajon mi lapul majd benne. 




A doboz rögtön tetszetős volt, ezért jár a pirospont. Amikor kinyitottam, a narancssárga rizspapíros csomagolás is nagyon tetszett. Bevallom, én nem bírtam ki, ránéztem a listára, amikor kinyitottam, de végül nem olvastam végig, mi van benne - türelmem se lett volna, mert rögtön nyúlni akartam a dolgokért, amik benne voltak. De azért azt megnéztem, hogy állatos a dobozom témája. (Ennek megfelelően tappancsos volt a papír, ez szerintem cuki.)

Jó könyvmolyként konstatáltam, hogy vannak benne apróságok, de rögtön a könyvre mentem. A jó hír: olyan könyv volt, ami nekem még nincs meg, mindenképp el fogom olvasni. A kevésbé jó hír: nem teljesen erre számítottam, azt hittem, valamilyen YA könyv lapul majd a csomagban. Szóval ez nálam közepes élmény volt: egyrészt tök jó, hogy nincs meg, nem is olyan, amit tutira nem olvasnék el, de azért nem is szerelem. 

Na de menjünk tovább, mi volt még a dobozban? 

A papíron még épp elkaptam, hogy van valamilyen személyes üzenet a könyv szerzőjétől, úgyhogy ezt gyorsan meg is kerestem - ilyesmiket várok egy ilyen doboztól: exkluzív apróságokat, pl. dedikált könyvjelző, könyvbe ragasztható matrica, ilyesmi. De aztán megláttam az üzit, és kicsit csalódtam. Ez mintadoboz, szóval a patronokat nyilván nem lövik el az ingyen ajándékdobozzal, ettől függetlenül nem gondoltam, hogy a beharangozott személyes üzi egy kézzel írt, majd beszkennelt és kinyomtatott, majd egy kicsit erősebb papírra ráragasztott valami lesz. Értem a törekvést, de nekem ez így furcsának, olcsónak hatott. És angolul volt az üzenet, oké, én értem, de azért még mindig nem mindenki tud angolul, jó lett volna mellette egy fordítás. 

Az állatos témához kapcsolódóan kaptam kisállatos képeslapot. Bevallom, ez a fajta apróság nálam az a kategória, ami oké, oké, de tutira nem fogok tudni mit kezdeni vele. Küldözget még képeslapokat valaki manapság? Ráadásul ajándéknak se az igazi, mert ha már adok valakinek képeslapot, akkor annak van valami apropója: mondjuk vicces felirat szülinapra, ilyesmi. Én már a nyaralós képeslapokról is leszoktam, ott is inkább valami praktikusabbat veszek, mondjuk ugyanezt könyvjelzőben. 

Az állatos témához kapcsolódott még a mágneses könyvjelző - szintén tappancsos. Ez cuki, kapcsolódik a témához is, ráadásul valóban könyves. Úgyhogy a könyv után nálam ez volt a kedvenc a dobozból. 

Na de visszatérve a képeslapra, még két másik is volt a dobozban: két Roald Dahl témájú. Talán ez volt az a dolog, amit tényleg nem nagyon tudtam hova tenni. Szeretem Roald Dahl-t, félreértés ne essék, és valóban, a papíron megmagyarázzák, hogy miért került a dobozba, de akkor is lógott a levegőben. A doboz témájához sem volt köze, és szerintem a célcsoporthoz sem passzolt. Elvileg YA a doboz célközönsége, ehhez képest kaptunk egy valamilyen nem YA, de mondjuk YA korosztály által olvasható könyvet, és egy olyan szerzős képeslapot, ami egyértelműen nem ez a célközönség. Ez már három célközönség egy dobozra - kicsit káoszos szerintem. 

Lapult még a dobozban két Book A Sloth Clubos matrica, ezek leginkább promócióra jók, annak viszont cuki, és azért nem túlságosan arcba mászós. 

Na, és akkor a cukiságok: egy fürdőgolyó, egy csomag fincsi teakeverék és néhány teasüti. 

Ezek alapján már végképp csajos lett a doboz. És nem tudom, ez mennyire lett kommunikálva, én nem találkoztam ezzel. Persze, egy YA-nak meghirdetett dobozt úgyis leginkább lányok vesznek, de azért szerintem érdemes lenne kommunikálni, hogy az az egy-egy fiú se csalódjon nagyot. 

Na de visszatérve: a fürdőgolyó citromos, nagyon jó illata van, a nyitás óta megszagolgattam már néhányszor. Más kérdés, hogy fürdőkádunk nincs, így rendeltetésszerűen tutira nem fogom tudni használni. Valószínűleg illatosító lesz belőle. 

A teát még nem kóstoltam meg, de tetszetős és nem tucattea, szóval ha már tea, jó választás. És ezt még tudom is valamennyire kötni az olvasáshoz, ha nagyon-nagyon akarom - igaz, ha ez teázós-őszi-bentolvasós hangulatépítés, akkor megint csak nem teljesen passzol a doboz témájához. Értem, hogy miért, de mégsem teljesen kerek. 

Mellé kedves gesztus a keksz, azóta meg is ettem, nagyon finom volt. 

Összességében viszont sajnos be kell vallanom, kicsit csalódtam. Persze, tesztdoboz volt, értem én. De ha annyit költöttem volna rá, mint amennyiért meg lett hirdetve a doboz, határozottan csalódott lennék. Így csak... kielégítetlen kicsit. Tök jó volt a marketing, tök jó az ötlet, végre, végre nálunk is! De a tartalommal nem vagyok teljesen elégedett, igaz, a kinti dobozok el is kényeztettek. 

Leginkább az igazán könyves és az exkluzív tartalmakat hiányoltam. A könyvön kívül csak a könyvjelző volt könyves tartalom, a szkennelt-nyomtatott üzi exkluzivitását pedig valahogy nem tudtam átérezni. A doboz témája sem volt teljesen kerek: az ötlete jó, vissza-visszaköszön egy-egy tappancs, de a képeslapon és a könyvjelzőn kívül semmi ehhez kapcsolódó apróság nem akadt. És célközönségben is érzek némi ütközést. 

Nem szeretném leszólni, biztos vagyok benne, hogy az éles dobozok jobbak lesznek, és egyébként is... lesz ez még jobb is. Most még úgy érzem, van hová fejlődni, és ha én ennyit fizettem volna, akkor nem lennék elégedett. Kíváncsi vagyok, milyenek lesznek az éles dobozok. 

Nincsenek megjegyzések