Breaking News

Caleb Krisp: Állítsátok ​meg Ivyt! {Értékelés + Nyereményjáték}

Caleb Krisp: Állítsátok ​meg Ivyt!

A blogturnéról




A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is folytatódik Caleb Krisp hősnőjének, Ivy Pocketnek történetei. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja az átlagon felüli, 12 éves szobalány, Ivy szellemes kalandjait.
Ha velünk tartotok október 8 és 14 között, nem csupán egy őrülten vicces és izgalmas kalandban lesz részetek, de akár meg is nyerhetitek a könyv egy példányát!

Kapcsolódó bejegyzések:


Eredeti cím: Somebody Stop Ivy Pocket
Kiadó: Kolibri
Oldalszám: 308
Fordító: Pék Zoltán
ISBN: 9786155591648
Sorozat: Ivy Pocket 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont:
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,18)
Megrendelési link
Ivy, ​a tűzről pattant szobalány, aki önbizalomban sem szenved hiányt, ezúttal
Londonban, egy koporsókészítő házaspár fogadott lányaként bukkan fel.
Ivytól azonban most is élő és holt alakok egész sora akar valamit. Egy csinos és fiatal örökösnő eltűnt és halottnak hitt bátyjáról szeretne többet megtudni. Trinity grófnő szelleme egy akciós temetés ügyében kísért. Mindeközben az ördögien gonosz Miss Always minden sarkon ott ólálkodik… Ivyt azonban mindez nem érdekli. Ő a legelbűvölőbb (kissé) halott lány egész Londonban, és az egyetlen, aki megtalálhatja Rebeccát. Ehhez azonban át kell jutnia egy másik világba. Vajon sikerül neki? (Kérdezhetnénk, ha nem Ivyról lenne szó!)

"Immár birtokomban volt minden információ ahhoz, hogy megszerezzem a Fellebben a fátyolt. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű ellopni a könyvet, de ez volt az egyetlen esély, hogy megtaláljam Rebeccát. Megszaporáztam a lépteimet, hogy lehagyjam az esőt – hiába –, átvágtam az úton, és akkor vettem észre a lányt, aki fel-alá járkált a ház előtt. Kikerültem egy lámpaoszlophoz kikötött kakiló lovat, és már majdnem az ajtóhoz értem, amikor a lány elém lépett, és a nevemen szólított.
Ami igen váratlanul ért."

Az első mondat:


"Ezúttal mit hoztál nekünk, Ivy?"

Véleményem


Ivy nem normális. No nem mintha ezt az első rész alapján ne tudtam volna megmondani, de mégis, azt kell mondanom, ez a véleményem most már végképp bebetonozódott. 

Ivy boldogan éli napjait új otthonában, minden tökéletes. Hiszen ha van valami jó oldala annak, hogy Ivy a szó legjobb értelmében véve ennyire sötét - legalábbis az EQ-ja határozottan mélyen a béka feneke alatt van, az biztos -, akkor az az, hogy örök optimista. Egyszerűen nem veszi észre, hogy mindenkinek az agyára megy, hogy újabb bókba csomagolt sértést mondott épp valakinek, hogy gyakorlatilag takarításra tartják, hogy nem szeretetből zárják a szobája ajtaját kívülről... és még sorolhatnám. Ivy optimista, ugyanis mindebből csupán annyit vesz észre, hogy az élete remekül alakul. 

Ami nyilvánvaló azok számára, akik olvasták az első részt: Ivy garantáltan megnevettet. Komolyan, igazán érdekelne, hogy a szerző vajon hogy ült le megírni ezeket a könyveket. Amikor már azt hiszem, hogy Ivy elérte a plafont abban, hogy nem veszi észre, ami a szeme előtt zajlik, akkor rátesz még egy lapáttal. És amikor azt hiszed, már nem keveredhet nagyobb galibába, a 19-re is új lapot kér. Elképesztő. Nem lehet nem jól szórakozni, miközben képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja magát.



Mindeközben persze a nyomozós szál sem maradhat el, sőt... Bizonyos szempontból folytatjuk az előző részben elindított dolgokat, és vannak nagy visszatérők is - olyanok is, akikre aztán tutira nem számítanánk. 

A bűnügyi szál is érdekes persze, kicsit nekem az Alan Bradley könyvek jutnak róla eszembe mindig, a főszereplő is hasonlóan furcsa, persze nem pont ugyanúgy. 

És ettől válik ennek a regénynek a stílusa egészen egyedivé. A főszereplő a kulcsa mindennek. Annyira egyedi, annyira más, annyira... abszurd, hogy gyakorlatilag bármit szívesen olvasnék róla, még a nyomozás nélkül is, csak hadd követhessem, hogy sérteget másokat és forgatja ki a totál nyilvánvalót úgy, hogy az neki kedvezzen. Imádom.

Persze nem fogok hazudni, egy bizonyos mennyiség fölött ebből is be lehet sokallni, és eljön a pont, ahol arra gondolsz, ilyen már a mesében nincs. De ezt el kell fogadni, ez a könyv ettől egyedi. Mindenesetre örülök, hogy nem ennél vastagabb adagokban érkezik, mert ennyi egyszerre pont elég belőle. 

AJÁNLOM


Nyereményjáték


Mivel Ivy Pocket árva, ezért most hozzá hasonló könyves hősöket keresünk. Az egyes állomásokon egy-egy híres árva jellemzését találjátok, nektek pedig nincs más feladatotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a teljes nevüket.
Amennyiben mindegyik állomást teljesítettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét. Nyomozásra fel!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Hogy hívják az én árvámat?

Indiában születtem, ahonnan szüleim halála után kalandos úton kerültem Yorkshire-be, ahol a jó levegő és a kedves emberek sokat változtattak rajtam. Főleg a csodás környezet volt nagy hatással rám, s úgy gondoltam, hogy ezt meg kell osztanom más nálam még szerencsétlenebb körülmények között élőkkel is.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


10.08 KönyvParfé
10.10 Olvasónapló
10.12 Deszy könyvajánlója
10.14 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések