Breaking News

TOP5+1 LMBT könyv, amit olvastam

Ma van a coming out világnapja, így gondoltam, ennek megünneplésére összeállítok egy toplistát azokról az LMBT könyvekről, amik nálam az 5 legjobb között vannak. 




A legjobbak között nem szeretnék rangsorolni, teljesen felesleges, de ezeket a könyveket bátran ajánlom olvasásra. 



Ez a könyv több szempontból is gyönyörű. Nem csupán az LMBT téma miatt, hanem úgy általánosságban is. Sajnos viszonylag kevesen ismerik, érdemes pótolni.




Nem az elfogultság beszél belőlem, amiért jóban vagyok a szerzővel, és hogy már megjelenés előtt olvashattam a könyvet, a Túl szépet tényleg nagyon szerettem. Az a klasszikus cuki történet, ami miatt az NA könyveket szeretem, csak épp most két pasival. 






Nehéz erről a könyvről néhány mondatban nyilatkozni, meg úgyis ott az értékelésem. A borítóba szerelmes lettem első látásra, és maga a történet is nagyon különleges, egyáltalán nem a szokásos YA sztori.




Hamarosan érkezik a film is, érdemes beelőzni. A Simon és a Homo sapiens-lobbi sztori alapja olyan, amit imádtam volna hetero párosítással is, csak itt épp két pasi van. Illetve egy pasi meg egy rejtélyes srác, akivel chatel. 




Kicsit kilóg a sorból, mert angolul olvastam, de ettől még a lényeg ugyanaz: nagyon szerettem, azóta már többször is olvastam. Imádom a tanár-diák románcokat, így is találtam rá. 


+1 Árnyvadász könyvek


A világ legjobb LMBT párosa szerintem továbbra is az Árnyvadász könyvekben van. De mivel eddig nem igazán voltak főszereplők, nem szerettem volna az ő könyveiket ide sorolni. Azért hajrá Malec!


Nincsenek megjegyzések