Breaking News

Elindult az Aranykönyv szavazás!

Ahogy azt az utóbbi években már megszokhattuk, Könyvfesztivál környékén idén is elindul az Aranykönyv szavazás.




Azok, akik régebb óta követik az oldalt, tudhatják, hogy az Aranykönyv szavazással nem... hogy is fogalmazzak? Szóval nem felhőtlen a viszonyunk.

Az eddigi években rendre úgy éreztem, nem tiszta, vagy legalábbis nem teljesen fair a lebonyolítás. Nem igazán lehetett eldönteni, milyen alapon kerülnek be a könyvek, sokszor még a kategória sem stimmelt, így pedig szerintem nem mindig a valóságot tükröző eredmények születtek.

Most viszont változott a rendszer, aminek nagyon örülök. A verseny most is 6 kategóriában zajlik:

SZÉPIRODALOM
SZÓRAKOZTATÓ IRODALOM
ISMERETTERJESZTÉS
GYERMEKIRODALOM
GASZTRONÓMIA
IFJÚSÁGI IRODALOM

Viszont ahogy láthatjátok majd, az egyes kategóriákban sokkal-sokkal több a jelölt, mint az eddigi években. Ez azért van, mert változott a jelölési rendszer, ezúttal már maguk a kiadók delegálhatták a könyveiket - ez azért jó, mert nincs lehetőség elfogultságra, másrészt tényleg színes a mezőny, és mivel kategóriánként történt a jelölés, nagy eséllyel a megfelelő kategóriákba is kerültek a könyvek.

A szavazás szempontjából persze a sok jelölt kis problémát is okozhat, de ne felejtsétek el, van lista nézet, ahol könnyedén tudtok keresgélni - igaz, csak szerzőre és címre, a magam részéről boldog lennék, ha esetleg még kiadós bontásban is láthatnék listát. 

De ez már így is biztató.

A legfontosabb dátumok:

Elő selejtező a TOP 50-ért: 2018. április 11 – április 23.
TOP 50 - Elődöntő: 2018. április 24 – május 8.
TOP 10 - Döntő: 2018. május 9 – 24.
Eredményhirdetés: 2018. május 25.

Nincsenek megjegyzések