Breaking News

Cassandra Clare új novelláját törölte az Amazon!

Érdekes esetről számolt be a Puplisher's Weekly a minap.

Történt ugyanis, hogy a legújabb, e-book formátumban érkező Árnyvadász novellát törölte az Amazon. Ahogy már korábban írtam volna, a legújabb Cassandra Clare-Sarah Rees Brennan novellát a korábbiakkal ellentétben nem Clare eddigi kiadója, a Simon & Schuster hozza e-book formában, hanem az írónő által alapított cég.




Ez zavarhatta meg az Amazon céget, ugyanis azt hitték, egy olyan vállalatról van szó, akik Clare nevét használva próbálnak nyerészkedni - így múlt héten két teljes napra lekerült az oldalról a történet. Ráadásul április 6-án úgy szedték le, hogy a szerzőket nem is értesítették.

Miután ezt a szerzők észrevették, Clare, Brennan és Maureen Johnson, aki szintén a sorozat egyik szerzője, Twitteren fejezték ki csalódásukat, hiszen akkor még az is lehetségessé vált, hogy a betervezett április 10-i megjelenés is csúszni fog - nem beszélve az aznapi esetleges bevételek kieséséről. 

A szerzők továbbá arra kérték a rajongóikat, jelezzék a problémát az Amazon help deskjénél. A helyzetet súlyosbította, hogy még ezekután sem került vissza a történet, az egyik olvasó arról számolt be, hogy az Amazon a következőket válaszolta neki: "A kiadó eltávolította a könyvet vagy azt soha nem publikálták az oldalon."

Clare végül azt a választ kapta az Amazontól, hogy azért törölték, mert nem hitték, hogy olyan kaliberű szerző, mint amilyen Clare, magánkiadásban jelentetne meg bármit is. Ezt persze nem fogadta nagy lelkesedéssel az írónő, mert úgy gondolja "az Amazonnak nem kellene büntetnie azt, ha egy szerző magánkiadás mellett dönt".










Aztán természetesen tisztázódott a félreértés, és visszakerült a történet, így ma már gond nélkül jelenhetett meg a Son of the Dawn.

1 megjegyzés: