Breaking News

Érkezik az Esti mesék lázadó lányoknak magyar változata magyar nőkkel!

Elena Favilli és Francesca Cavallo kötete, az Esti mesék lázadó lányoknak hatalmas sikert aratott szerte az egész világon. 




Pedig nagyon nagy titka nem volt: pusztán annyi, hogy rámutatott arra, az esti mesék szólhatnak valódi, erős nőkről, olyan példaképekről, akik nem vártak rá, hogy a hercegek megmentsék őket, hanem cselekedtek. Tanultak, feltaláltak, harcoltak azért, hogy a világ jobb hely legyen. 

Most pedig érkezik ennek a kötetnek a magyar változata, az 50 ​merész magyar nő. 

Neset Adrienn és Fodor Marcsi a magyar történelem kezdeteitől napjainkig gyűjtöttek össze 50 olyan magyar nőt, akiket érdemes követni. 

Ebben a kötetben olyan nők szerepelnek, akikről utcákat, tereket, bolygókat neveztek el, ám a tankönyvek sokszor meg sem említik őket. Sokak neve feledésbe merült, mások viszont éppen most formálják át a nőkről alkotott szemléletünket. Merészek voltak, mert nem féltek elsők lenni, és ha kellett, a legmélyebb gödörből is kimásztak. És valaha ők is olyan kislányok voltak, mint te. Meríts hát bátorságot a történeteikből, és valósítsd meg az álmaidat! A kötetben szerepel többek között: Sarolt, Szent Erzsébet, Zrínyi Ilona, Hugonnai Vilma, Veres Pálné, Teleki Blanka, Kovács Margit, Fischer Annie, Dévény Anna, Lubics Szilvia, Polgár Judit.


Megjelenés: május 25.

Nincsenek megjegyzések