Breaking News

Csomagnyitás - Áprilisi Book a Sloth Club csomag

Azt hiszem, a Book a Sloth Clubot már senkinek nem kell bemutatnom. Korábban már én is írtam róluk, akkor a tesztdobozt kaptam meg, és azt hiszem, kijelenthetem, a csapat óriási utat tett meg azóta, a tesztdobozhoz képest az utóbbi egy-két dobozuk... Látszik, hogy beért a munka. 

Úgyhogy ezen felbuzdulva megrendeltem két dobozukat is - a Sarah J. Maas rajongói dobozt, aminek az esetében én külön örültem, hogy nincs benne könyv, mert így nem kell attól félnem, hogy duplikált példányom lesz, illetve végül az áprilisi dobozt is, amint sikerült megfejteni a könyvet. 

Imádom ezekben a dobozokban a minikarácsonyt, hogy nem tudom, mi vár rám - de azért a könyvnél jobb a békesség alapon nekem jó, ha az nem meglepetés, hiszen így nem kell attól tartanom, hogy már kaptam belőle recenziós példányt, vagy kapni fogok, esetleg már megrendeltem... 

De ezt a könyvet kitaláltam, így hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam a vásárlásba, azóta pedig tűkön ülök, hogy megérkezzen. Ma is itt zizegtem egész délelőtt, mert tudtam, hogy jön, láttam, hogy valakinek már megérkezett, és ide is jönni fog, de később érkezett, mint általában a csomag szoktak. Murphy.

Aztán nagyjából délben befutott a csomag, és rögtön rávetettem magam. 

És akkor nézzük, vigyázat, spoiler!








Kezdjük az új csomagolással, ez a doboz ugyanis már a Book a Sloth csapat új dobozában érkezett. Én az előzőt is szerettem, most már több csomag is megfordult a kezeim között, de azt hiszem, eddig is az ő dobozuk volt a legszebb - mondjuk talán még a Könyvmolyképzős dobozt tudnám emlegetni, annak a díszítése is tetszett, igaz, az teljesen más irány. 



Ez az új doboz viszont már új logóval érkezett, ami nagyon cuki - de ennél is érdekesebb, hogy már extra funkciója is van, ugyanis gyakorlatilag egy fiók. Nagyon kíváncsi voltam, hogy ez a gyakorlatban hogy fog kinézni, nem teljesen voltam biztos abban, hogyan is kéne ezt elképzelni. Nagyjából azt kaptam, amit vártam - azt furcsállom kicsit, hogy a fiók elöl-hátul kihúzható, ha hátul zárt lenne, az talán biztonságosabb tárolást eredményezne, mert nem kéne attól félni, hogy hátrafelé kicsúszik a tartalom, ha kicsit megbillen. 

Na de ennyit a kritikáról, szárnyaljunk tovább!

Amint kihúztam a fiókot, több érzékem is beindult. Ugyanis olyan finom illat csapta meg az orromat, amit nem adnak vissza a képek és a videó, mindenesetre maradjunk annyiban, szuper illata volt valaminek - akkor még nem tudtam, minek. Ráadásul nem tudom, hogyan lehetséges, de az illat tökéletesen passzolt nekem érzésben azokhoz a színekhez, amiket először megpillantottam. 

A csomagban kék selyempapír volt, ezen feküdt a nagyon igényesen elkészített papír, aminek az egyik oldalán a tematika volt, a másikon a lista a doboz tartalmáról. És el kell mondanom: ennyi volt a papír a dobozban. Sokan panaszkodnak rá, hogy egyes meglepidobozok tele vannak mindenféle papírral, képeslap, matrica, könyvjelző stb. - ami jó ugyan, de valódi gyakorlati haszna nem feltétlenül, vagy legalábbis nem mindenkinek van. Itt nem volt több papír. 





Ezután egyszerre pillantottam meg a doboz tartalmának nagyobbik részét, vegyük őket sorra!

Volt benne egy nagyon cuki plüss teknős - egyébként a teknős megjelent a kis üdvözlő papíron is, onnan már végképp biztos voltam benne, mi lapul a dobozban. 



Aztán volt benne egy gyertya - nem ez a sima, hanem az, ami tégelyben van. Amikor kinyitottam, meglepődtem kissé, mert valamiért arra számítottam, hogy színes lesz, de igazából teljesen mindegy, mert az illat... Az az illat! Nos, az volt az, amit elsőre is megéreztem. Nagyon tetszik. 




Utána találtam még egy kis üvegcsét is, ami cseresznyés-csokis krém - abból mondjuk inkább csak kóstolónyi, de biztosan finom lesz, még kitalálom, mivel kellene megenni. 



Volt még a dobozban egy teknősös nyaklánc, ami egyben óra is. Nekem volt korábban ilyen kulcstartóm, katicás, és nyakláncom is, az baglyos. Én nagyon szeretem őket, praktikus, főleg mert én amúgy nem hordok karórát. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért látszik rajta, nem a legdrágább kivitel. Az enyém sajnos kicsit meg is van kopva, illetve ami nem annyira tetszik rajta, az a lánc - azon tényleg látszik, hogy nem túl minőségi, sem "kovácsolásában", sem színében, kicsit olyan olcsó arany színezete van. Arra tippelnék, hogy valamilyen Aliexpresszes-eBay-es vétel, amivel nincs gond. Igazából a témához passzol, nem is rossz ajándék, a teknős maga aranyos is - bár sajnálom, hogy szó szerint is, ilyen dolgoknál számomra az ezüst általában jobban működik, az arany nekem tetsző (nem ordítóan bizsu) árnyalatát nehezebb eltalálni. A láncot pedig lehet cserélni. 
Választásnak viszont logikus - ahhoz képest, hogy mennyi a beszerzési ára, tartalmas ajándék egy ilyen dobozba. 



Aztán ha már spirálos a téma, ügyes választás volt benne egy spirálos nyalóka - szép, színes, jól mutat. Nyalogatni valószínűleg nem fogom, mert nem szeretem a nyalókát és azt hiszem, külsőre szebb, mint amilyen az íze lehet (hazudtoljatok meg), viszont nagyon jól mutat, akár valahová beszúrva dísznek is jó, én szerintem Instagram fotókhoz használom majd.



Egy kávés csomag is lapult a dobozban. Bevallom, még soha nem láttam ilyen kiszerelésben, utána kellett néznem, hogyan is kell inni - bár hozzátartozik, hogy a csapat is elmagyarázza magyarul a listás papíron, ez pirospont. Mindenképp ki fogom próbálni, szeretem a kávét és ez újdonság - bár biztosan dúsítani fogom tejjel, miegyébbel, bocsi a kávésznoboktól. :)



Utána következett a könyv, ami valóban az új John Green kötet volt. Vicces módon csak akkor jöttem rá, amikor megláttam, hogy kicsit benéztem a dolgot - mert nekem John Green minden eddigi könyve kemény borítóval van meg, és eszembe sem jutott, hogy ez majd puha lesz. Mindegy, majd lesz valami, vagy megtartom vagy ajándék lesz, magamnak meg veszek keményet. 



A doboz kellemetlen meglepetését a kis papír rejtette, a könyvön belül. Először azt hittem, valami extra ajándék, de sajnos kiderült, hogy nyomtatási hibás a kötet, két oldal felcserélődött benne. Persze ettől olvasható, de mégis... :( A kiadó cseréli a hibás példányokat, nem tudom, ez a gyakorlatban hogy néz ki, ezt sajnos nem fejtette ki a csapat - remélem, majd jelzik a csoportban, mi a teendő, ha az ember cserélni szeretné. Én nem vagyok benne biztos, hogy megéri a vesződséget. 
És azzal együtt, hogy ezt sajnálom, azért nem tudom a csapatot hibáztatni írta. Ilyen esetek sajnos előfordulnak, nem ők, nem is a kiadó tehet róla. A könyvkiadás ilyen üzletág, én magam is átéltem a másik oldalról egy nyomdás szerencsétlen esetet, amikor mindenki próbálta kihozni a legjobbat a helyzetből, de nehéz, amikor az olvasók nagyon várják a könyvet, és igazából nem tudsz konkrétummal szolgálni. 

Itt kell még megjegyeznem, hogy a fangirl énem kicsit reménykedett, hogy a John Green doboz esetében esetleg kapunk valami dedikáltat. John elég nyitott az olvasókkal, ezért reméltem, legalább valamilyen személyes üzenetet vagy akár repimatricát (esetleg bookplate matricát) sikerült intézni. De az is lehet, ilyesmivel most nem foglalkoztak, mert ugye a könyv eredeti kiadásába párezer oldalt még a befűzés előtt előre lededikált, szerintem kb. még most ínhüvelygyulladása lehet. És persze ettől még a doboz teljes értékű, úgy, ahogy van.

Még egy lapozgatnivalót kaptunk: Book a Sloth magazint, ami egész pontosan a Lajhírek névre hallgat. Szuper ötlet, a kivitelezése is nagyon jó - bár talán kicsit vékony. Nagyon tetszett benne a John Greenes tematika, bár szívesen vettem volna még egy fokkal több érdekességet, illetve esetleg ennél több olyan témát, ami a dobozokhoz és a csapathoz kötődik, nem a havi témához. Persze akadt mindkettőből, de miután megláttam az ötletet, még telhetetlenebb lettem.



A könyv alatt lapult még egy könyvszütyő, ami nekem nagyon bejön - egy kicsit nagyobb is és vastagabb is, mint az, ami a BubbleBook csomagban volt, így vastagabb könyvek is beleférnek. A mintája hangulatban hasonló, de ez a zenei témára van felhúzva - kíváncsi vagyok, lesz-e a szerepe a könyvben a zenének, vagy csak random lett ilyen a szütyi. 



A szütyi alatt pedig lapult még egy apróság, amit a fenti fotón láthattok, egy Book a Sloth Club hűtőmágnes. 

Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a dobozzal, abszolút nem bántam meg, hogy megrendeltem. Imádom az érzést, ahogy ezekre a dobozokra várok, és az az igazi, ha nem okoznak csalódást - és ez most nem okozott. Sőt, még tart is kicsit tovább az érzés, mert ha hazamegyek, újra kicsomagolom a dobozt és el is olvasom a magazint tényleg, nem csak átlapozom. 

Még sok ilyen szuper dobozt kívánok a csapatnak!


Nincsenek megjegyzések