Breaking News

A Fumaxnál érkezik V. E. Schwab újabb regénye!

V. E. Schwab aztán nem panaszkodhat, szépen végigjárja a kiadókat. Most már - ha jól számolom - a harmadik kiadóját fogyasztja magyarul, ezúttal felnőtteknek szóló regénye a Fumaxnál érkezik.



Ahogy a bejelentésben írják:

Vicious 
műfaj: fantasy, sci-fi (mindenki döntse el melyik a kettő közül, miután elolvasta) szuperhősös thriller 
A műfajmegjelölés kicsit csalóka, mivel ebben a könyvben nincsenek hősök, vagy alsógatyájukat kívül hordó izomemberek, csak szuperképességű elvetemültek. 
Az írónő ezzel a könyvével robbant be 2013-ban a felnőtt fantasztikus irodalomba, miután már szép sikereket ért el YA regényeivel is, amelyeket Victoria Schwab néven ír. Azóta könyvről könyvre egyre nagyobb sztár. 
A fordításért pedig az újság és könyvíró fenegyerek Sepsi László felel. 
Az angol kiadás borítóját vettük át, hogy tetszik? 
Ja, és ha még futna a Fumax Thriller sorozat, ez a kötet is abban jelent volna meg.


A Viszály a Könyvfesztiválra jelenik meg, már előrendelhető.

 Fülszöveg:

Könyvtár
Lehetnek ​szuperképességeid, de attól még nem leszel jobb ember…
Victor és Eli két különc kollégiumi lakótárs, akiket nagyravágyásuk és átlagon felüli intellektusuk egyaránt összeköt. Diplomamunkájukhoz az adrenalin hatásait, és a halálközeli élményeket kutatják, egészen a nyugtalanító eredményig: megfelelő körülmények között bárki szert tehet emberfeletti képességekre. Amikor az elméletet gyakorlattá változtatják, az események nem várt, és borzalmas fordulatot vesznek.
Tíz évvel később Victor megszökik a börtönből, hogy esküdt ellenségévé vált egykori barátja nyomába eredjen. Segítője egy fiatal lány, aki zárkózottságával leplezi bámulatos képességeit. Eközben Eli semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy eltörölje a föld színéről a szuperképességekkel rendelkező egyéneket – kivéve társát, egy vasakarattal bíró, rejtélyes nőt. Az árulás és a veszteség fájdalmától hajtott ősellenségek mindkét oldalon emberfeletti erőkkel felfegyverkezve készülnek beteljesíteni bosszújukat – de vajon melyikük éli túl a végső összecsapást?
A hatalmas népszerűségnek örvendő V. E. Schwab magával ragadó stílusban kelt életre egy jelmezek nélküli, karcos világot, ahol a szupererőtől nem válik valaki automatikusan jófiúvá, és ahol idővel mindenkinek le kell lepleznie igazi indítékait.

Nincsenek megjegyzések