Breaking News

BREAKING! Jön a Pokoli szerkezetek tévésorozat!

Az Árnyvadászok világa már túl van egy folytatás nélkül maradt filmen és egy elkaszált sorozaton, így jogosan gondolhatta azt a legtöbb rajongó, hogy ha A végzet ereklyéi adaptációkkal így jártunk, akkor nem számíthatunk a Pokoli szerkezetek sorozatra sem - ami ráadásul jóval drágábbnak ígérkezik, a kosztümök és a történelmi díszlet miatt. Főleg, hogy a filmes jogok is ugyanott voltak. 

De nem így van! 



A Constantin Film nem adta fel a remény az adaptáció kapcsán, és ezúttal a BBC Three-vel közösen dolgozva hozzák el nekünk a Pokoli szerkezetek sorozatot! (Igen, BBC - a kosztümös filmek Mekkája, ez már helyből nagyon-nagyon kecsegtető!)

A sorozat különálló lesz, így tehát semmi köze nem lesz a Shadowhunters sorozathoz, a nulláról kezdenek építkezni.

A hírben az egyik legkecsegtetőbb félmondat: olyan adaptációt terveznek, ami "a leghűségesebb a könyvekhez". 

A hír szerint a Pokoli szerkezetek széria pilotját már meg is írták, sőt! Egy ideje már próbálkoznak stúdiókkal és streaming szolgáltatókkal, közülük pedig végül a BBC-nál landolt a projekt, konkrétan az ő streaming szolgáltatójuknál.

Mit szóltok? Én nagyon izgatott lettem? Annál jobban el sem tudok képzelni, mint hogy a Pokoli szerkezetek a BBC-nél kössön ki, akik annyi zseniális kosztümös filmet és teszem hozzá, hűséges és szinte tökéletes - és nagyon sikeres - adaptációt adtak már a világnak.


Ha esetleg valaki még nem ismerné a könyveket, az első rész fülszövege:

A mágia veszélyes – de a szerelem még veszélyesebb!

Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nemsokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül.

„A Végzet Ereklyéi olyan mesevilágot fest le, ahol imádnék élni. Csodálatos”
Stephenie Meyer, a Twilight szerzője


Hozzáteszem: Cassandra Clare egyelőre semmilyen formában nem osztott meg hírt a dologról, ahogyan a Constantin filmek részéről Clare-t eddig képviselő Martin Moszkowicz sem. Így érdemes lesz még figyelni az eseményeket.

Forrás

Nincsenek megjegyzések