Breaking News

Miért NEM lesz újabb film az új Twilight könyvből?

Stephenie Meyer tegnapi bejelentése óta tele az internet a Robert Pattinson fotóiból készült "reakciós mémekkel". És bár én magam is jól szórakozom ezeken, azért fontos tisztázni, hogy ez viccnek jó, a valóságban viszont nem kell Pattinsonnak arra készülnie, hogy az új könyv új filmet is jelent. 


Ahogyan ezt már többször megírtam, a Midnight Sun ugyan új Twilight kötet, valójában nem mesél el új eseményeket - illetve valamelyest nyilván, de a történet fő vonala ugyanaz, mint az első Twilight könyvé. (A pontos fülszöveget itt olvashatjátok.)

Tehát ez az Alkonyat sztorija, pusztán a másik szemszögből, Edward szemén keresztül.

Mit jelent ez? 

Lesznek új jelenetek? Persze, hiszen főleg az első kötetben sokszor vannak olyan időszakok, amikor Edward és Bella nincsenek együtt. Azaz minden Cullen családi megbeszélés, Edward vadászat stb. új jelenet lesz majd az Alkonyathoz képest. 

Viszont mi lesz a fő vonala a történetnek? Edward és Bella találkoznak, kerülgetik egymást, kiderül, hogy Edward vámpír, összejönnek, James, bál... A történet fő vonala marad tehát, csak itt-ott az eredeti sztorihoz képest kapunk pár plusz jelenetet (ahol csak Edward volt ott) és lemaradunk néhányról (ahol csak Bella volt ott). 

Ebből viszont semmi értelme nem lenne újabb filmet forgatni, hiszen nincsen új sztori. 

Így Robert Pattinson megnyugodhat. Bár tény, hogy ezzel kapcsolatban valószínűleg számíthat majd interjús kérdésekre. Illetve számíthatna, hiszen a koronavírus miatti forgatási csúszásoknak köszönhetően nem lesz olyan filmje a Midnight Sun megjelenésének környékéig, amit promóznia kéne - mire pedig eljut odáig, hogy legyen, a Midnight Sun láz valószínűleg lecseng majd.

Ezzel együtt én azt mondom, azzal senkinek nem ártunk, ha a mémeken azért nevetünk egy jót. (Néhányat én is megosztottam Facebookon, ha van kedvetek, csekkoljátok őket.)

Nincsenek megjegyzések