Breaking News

A Könyvmolyképző Kiadónál érkezik a Sarah J. Maas által is ajánlott YA fantasy sorozat

A Könyvmolyképző ma olvasói kérdésre elárulta, ők vásárolták meg a The Witchlands sorozat magyar jogait. 

Ahogy írták az olvasói kezdeményezés alatt Molyon:

Sziasztok!
Nagyon örülünk, hogy ennyire várjátok a sorozatot magyarul is. :)
Örömmel jelentjük: nálunk érkezik majd.
Üdvözlettel:
A Könyvmolyképző csapata

Akinek esetleg még nem hangzik ismerősen, ez egy YA fantasysorozat, amit többek között Sarah J. Maas is olvasásra ajánl.




A kötet 2017-ben jelölt volt a Locus Awards YA kategóriájában is. 




Az első könyv fülszövegének magyar fordítása:

Egy három birodalom uralta kontinensen akadnak olyanok, akik boszorkánysággal születnek, olyan varázslatos képességgel, ami megkülönbözteti őket a többiektől.
Boszorkányföldén majdnem annyiféle varázslat létezik, mint ahány út, hogy bajba sodorja az embert - ahogyan ezt két kétségbeesett, fiatal nő sajnos túl jól ismeri.
Safiya igazboszorkány, képes megkülönböztetni a hazugságot az igazságtól. Ez hatalmas képesség, sokan ölnének, hogy a maguk oldalán tudják a lányt, különösen a nemesség körében, ahová Safi is született. Így hát Safinak titokban kell tartania a képességét, különben bábként használják majd a birodalmak közötti huzavonában. 
Iseault fonálboszorkány, képes meglátni a láthatatlan kötelékeket, amelyek összekötik-gabalyítják a körülötte lévők életét - de a saját szíve fonalai előtte is rejtve maradnak. Safival kötött furcsa barátságuk kiszakította őt a számkivetett életből, helyére pedig vad kalandok kerültek - ahol Safi forrőfejű hirtelensége mellett ő a higgadt, körültekintő ellensúly. 
Safi és Iseault csupán szabadon akarják élni az életüket, de a háború közelít Boszorkányföldére. 
A ravasz Merik herceg segítségével (aki szélboszorkány és hajóskapitány) és őket akadályozó, bosszúra szomjazó vérboszorkánnyal a barátoknak császárokkal, hercegekkel és zsoldosokkal kell szembenézniük, akik semmitől sem riadnak vissza, hogy övék lehessen egy igazboszorkány.




A kötethez készült könyvelőzetes is, íme:



Nincsenek megjegyzések