Breaking News

Hogy áll most az Ambrózy tévésorozat terve?

Azt hiszem, nyugodt szívvel kijelenthetjük az Ambrózy könyveket olvasva, és látva a rengeteg Sherlock-típusú sorozatot látva, hogy Böszörményi Gyula története egyszerűen tökéletes lehetne a tévéképernyőkön.

És nem csak mi gondoljuk így, hanem maga a szerző is. Ahogyan a múltkor már megosztottam, Böszörményi Gyula aktívan dolgozik azon, hogy az Ambrózy tévésorozat megszülethessen.

De vajon hogy áll most a dolog?


Néhány nappal ezelőtt Böszörményi Gyula beszámolt az új hírekről, ahogyan általában szokott, Molyon.

Íme a kérdéses részlet a karcból:

Hát kérem, beadtuk. Kemény menet volt. Mint legutóbb írtam, elkészítettem az „Ambrózy báró esetei” tévéfilmsorozat storyline-t, amit aztán Lakos Nóra filmrendező alaposan átnézett és jócskán akadt javaslata arra vonatkozólag, hogy miként kéne átírni. Nem a történettel volt gond, inkább azzal, hogy olyan emberek fogják olvasni, akik valószínűleg még soha nem hallottak a báróról és Miliről (ki gondolná, hogy vannak még ilyenek  ), ezért úgy kell eléjük tárni a történetet, hogy az számukra is érthető legyen. Ez pedig nem is olyan egyszerű, hiszen Emma megtalálásáig a sztori nagyon bonyolult, rengeteg szereplővel, mellékszállal (ezekből sokat ki kellett hagyni, nem férne bele a filmbe), ráadásul figyelembe kell venni a költséghatékonyságot (a császári menet az ezredéves kiállításon – na, az maga egy egész mozifilm teljes költsége volna). Így aztán hétfőn az egész nap Nóra tanácsait figyelembe véve az átírással telt – a leadási határidő pedig kedden járt le.
A lényeg: elkészült, befogadták. A pályázati kiírás szerint 30 napon belül meghozzák a döntést, hogy átment-e a „vizsgán”. Ha igen, akkor bekerül a „forgatókönyv fejlesztési” fázisba, mikor is… Na, de arról majd később. Most várunk.


Szorítsunk tovább, hogy minden rendben menjen és megszülethessen az Ambrózy tévésorozat!

Nincsenek megjegyzések