Breaking News

Jön az újabb Twilight regény, a Midnight Sun!

Nem csalás, nem ámítás - jön a Midnight Sun!





A hírt a Good Morning America oldalon jelentették be, miután Stephenie Meyer honlapja összeomlott.

A megjelenés idén augusztus 4-re várható.

Aki esetleg lemaradt: a Midnight Sun Meyer félbehagyott regénye volt, ami a Twilight történetét meséli el Edward szemszögéből.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy végre, végre bejelenthetem, hogy augusztus 4-én érkezik a Midnight Sun. Elég őrült időket élünk, és nem is voltam biztos benne, hogy ez a megfelelő idő a kiadására, de olyan sokan vártátok már régóta. Nem tűnt fairnek, hogy tovább húzzam. Azért sajnálom az időzést, de remélem, kicsit eltereli majd a figyelmeteket a való világról" - nyilatkozta Meyer a könyv kapcsán.




Mint ismeretes, a Midnight Sun Meyer befejezetlen regénye, a Twilight Saga első kötete Edward szemszögéből. Amikor az első 12 fejezetet kiszivárogtatta Meyer egy ismerőse, az írónő annyira csalódott, hogy nem volt kedve folytatni - így válaszul ő maga is feltöltötte a honlapjára ezt a részt, és azóta várakozó állásponton vagyunk. Soha nem zárta ki, hogy be fogja fejezni, sőt - elárulta, hogy az édesanyja követeli, hogy befejezze, de eddig még nem jutottunk előrébb. (Eltekintve attól, hogy számtalan rajongói, fanfiction befejezés íródott hozzá.

A Midnight Sun érdekessége az is, hogy azzal együtt, hogy nem jelent meg, mekkora hatással volt a könyvpiacra. Ez indította el ugyanis a lázat, hogy más szemszögekből is megírják a könyveket a szerzők, szóval a Midnight Sun nélkül E.L. James valószínűleg nem állt volna neki a Grey sorozatnak és a Luxen sorozathoz íródott Oblivion kötetek sem lennének. 

Na de visszatérve: én a Midnight Sunt sokkal jobban szerettem, mint az eredeti Twilightot. Edward fejébe belelátni amúgy is nagyon izgalmas volt, a történet hangneme is érettebb talán némileg. A legjobban viszont azt szerettem, hogy Edward végig tudja, hogy ő vámpír, így pedig egészen más szemszögből szemlélhetjük az egész történetet. Ráadásul tele vannak vicces visszautalásokkal, és olyan apróságoknak lett jelentőségük, amikre a Bella szemszög olvasásánál fel sem figyeltem.

A Midnight Sun esetében ráadásul különösen nagy csalódás, hogy az igazán izgi rész előtt ér véget a dolog, így a mezőjelenetet már nem olvashatjuk Edward szemszögéből.


FRISS!
Időközben kaptunk fülszöveget is, ITT olvashatjátok.


Nincsenek megjegyzések