Breaking News

Karácsonyi Jane Austen-átirat regényből készült film - Büszkeség, balítélet és némi fagyöngy

Ez az igazi adaptációs extravaganza.

A Büszkeség, balítélet és némi fagyöngy felkerült az HBO kínálatába, én pedig rögtön azt hittem, egy szimpla, karácsonyi hangulatba ültetett modern Büszkeség és balítéletről van szó.



De a könyves vonatkozás még nem merült ki itt. Ugyanis az itthon is ismert Melissa de la Cruz azonos címen megjelent regényéből készült az adaptáció - ami története egy Jane Austen átirat, abból sem egy szimpla modernizáció, ugyanis rögtön a két főszereplő nevét is megcserélték. (A koncepció a gender-swapped Twilightból már ismerős lehet.)

Így tehát a történet duplán adaptáció, ráadásul egy karácsonyi film, magyarul elérhető, szóval kellemes kikapcsolódást nyújthat 83 percre. (Én még nem láttam, szóval nem tudom, milyen, de gyanítom, amolyan szokásos karácsonyi limonádé.)

A történet:

Darcy mindig is keményen dolgozott, hogy fejlessze magát és sikeres legyen a saját feltételei szerint. Még céget is alapít ahelyett, hogy inkább az apjával dolgozzon. Karácsonyra hazatérve felveszi a kapcsolatot a régi riválisával, az étteremtulajdonos Luke-kal, és jótékonysági est szervezésébe kezdenek. Ahogy Darcy a családjával és Luke-kal tölti az idejét, rájön, hogy mi számít igazán az életben, és elhatározza, hogy javít az apjával való kapcsolatán. Melissa de la Cruz regényéből.

A könyv borítója:
 



A film eredeti beharangozója:


1 megjegyzés:

  1. Láttam már tavaly :) Aranyos volt. Azt hiszem, van még egy hasonló Jane Austen szerű ilyen, ami az Értelem és érzelemre hajaz..? :D

    VálaszTörlés