Breaking News

6 könyv 1000 forint alatt a Könyvmolyképző Black Friday akciójáról, amiket jó szívvel ajánlok




Az akciós listában böngészve gyakori probléma, hogy az ember elveszik a káoszban - vagy nincs is ereje végigböngészni a listát, vagy ha van is, akkor is nehéz a döntés, a sok leárazott könyv között.


Ebben a bejegyzésben összeszedtem nektek a Könyvmolyképző mostani akciójáról 6 olyan könyvet, amik jelenleg 1000 forint alatti áron beszerezhetőek és amiket én olvastam és bátran ajánlok nektek.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy csak olyan műveket választottam a listára, amik önállóan olvashatók, tehát vagy önálló kötetek vagy sorozatok részei ugyan, de fogyaszthatók önállóan is.

Mindegyik könyvhöz írok egy-két gondolatot, illetve ha van róla értékelésem, azt is linkelni fogom - a borító fölötti link pedig a webshopba visz.

1. Az őrület határán - 513 forint





Az őrület határán egy elképesztően vicces történet, a helyzet viszont kevésbé - és bármelyikünkkel előfordulhat, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, a főszereplő ugyanis munkanélkülivé válik és munkát keres. A munkakeresés nehézségeit és sokszor abszurditását járja körül a könyv, naplós formában, extra adag humorral. A mostani időkben főleg nem árt egy kis nevetés, ráadásul ha esetleg valaki a vírus miatt ilyen munkakeresős helyzetbe került, akkor talán segít abban, hogy ne adja fel, és a nehéz helyzetekben is megtalálja az élet vicces oldalát.
Ráadásul magyar szerző műve, szóval még egy magyar szerzőt is támogatsz a megvásárlásával.



2. ÖKÖL/JOG - 725 forint





Az ÖKÖL/JOG egy kissé méltatlanul mellőzött Vörös Pöttyös, még ha nem is olyan meglepő, hogy nehezebben találnak rá az olvasók. A cím meglehetősen furcsa és nem éppen rózsás érzéseket kelt, emellett nem egy óriási bestseller. Ráadásul fiú szemszöges, ami a VP könyvek között elég ritka.
Viszont a sztorija nagyon érdekes és szerintem olvastatja magát.
Egy olyan fiúról szól, aki családon belüli erőszak áldozata, és amikor már nem bírja tovább, rég nem látott bátyjához menekül. Kettejük kapcsolata nagyon fontos szerepet játszik a történetben, illetve azért csak mondom: van romantikus szál is benne.



3. Rajongás - 570 forint




Ennek a könyvnek az olvasásakor nem teljesen azt kaptam annak idején, amire számítottam. Én egy Jane Austenosabb dolgot vártam - ez pedig amennyire vonzó volt nekem, lehet, hogy másnak annyira elbizonytalanító tényező.
De ehelyett a hangsúly sokkal inkább a rajongás maga - az már szinte mindegy, hogy miért. Aranyos történet, semmi súlyosat ne várjatok tőle, viszont érdekes tinitörténet egy jóféle barátsággal és egy cuki szerelmi szállal. 


4. Lakótárs kerestetik! - 599 forint





Marie-Aude Murailtól én még nem olvastam rosszat. Oké, nem olvastam tőle rengeteget, de az a két könyve, amit igen, telitalálat.
Az ifjúsági irodalom szépirodalmibb oldaláról közelít, de ez senkit se ijesszen meg. Meg a könnyed témák sem.
Murail valahogy képes arra, hogy a legnehezebb helyzeteket is meleg szívvel tálalja, ettől pedig minden sokkal cukibb fényt kap, mint amilyet várnánk tőle. Nehéz, emberi helyzetek, de jól fogyasztható formában.
Ráadásul érdemes kicsit elkalandozni időnként az angolszász irodalomtól, ez a könyv ugyanis francia - az óriási külföldi hype-ot pusztán emiatt nem érzékeljük körülötte.



5. A siló - 499 forint





A silót ezer éve olvastam, és akkor teljesen magával ragadott. Azóta pedig az íróval is találkoztam, aki egy cukipofa.
A történet egy posztapokaliptikus világban játszódik, amikor is az ember már föld alatti silókban élik az életüket, jól meghatározott rendszerben. De mi történik akkor, ha a rendszer megkérdőjeleződik? Valóban olyan halálos a kinti világ vagy csak ezt szeretnék elhitetni?

Ez az egyetlen olyan könyv a listámban, ami sorozat első kötete, de azért is mertem feltenni ide, mert ez eredetileg egy novellának indult - aztán lett belőle A siló sorozat, majd még megtoldotta egy csatolmánysorozattal és egy újabb kötettel a szerző a szériát. Így tehát ahogy sejthetitek, az első kötet lezárása folytatásszagú és vágytok majd a folytatásra (egyébként azok is akciósak), de mivel ez eredetileg egy novella volt, ezért fogyasztható úgy is.



6. Ethan és Carter - 599





Az Ethan és Carter már nem mai megjelenés, így talán kevesen emlékezhetnek rá, milyen nagy dolog volt, hogy megjelenhetett itthon. Egy LMBT történet, aminek a főszereplői ráadásul betegségekkel küzdenek! Nem semmi.
Az Ethan és Carter gyönyörű történet, egy gyönyörű kapcsolatról és arról, milyen teljesen más szemmel nézni a világot. 

Nincsenek megjegyzések