Breaking News

Az ikonikus Shakespeare and Company is bajban van, az olvasók segítségét kérik

A Shakespeare and Companyről valószínűleg a könyvmolyok többsége hallott már az évek során, a szerencsésebbek jártak is benne. Mi, nem annyira szerencsések pedig várjuk a pillanatot, amikor majd egyszer magunk is beléphetünk az ikonikus könyvesboltba, és a saját szemünkkel is láthatjuk azt, amit eddig csak fotókon. 



Viszont a koronavírus ezt a vállalkozást is megviseli.

A honlapjukon is olvasható egy kicsit személyesebb üzenet az olvasók számára, amiben leírják, hogy március óta majdnem 80%-kal esett vissza a forgalmuk, ezért igencsak nehéz időket élnek. Nekik már a turisták hiánya is óriási probléma önmagában is, de ráadásul Franciaországban mostanában elég szigorúak a szabályozások.

A híres könyvesboltot eredetileg 1919-ben nyitotta meg az amerikai származású Sylvia Beach, aki élete nagy részében Párizsban élt. A 20. század elején olyan híres írók voltak látogatói a boltnak, mint F. Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway, TS Eliot vagy James Joyce. A bolt modernkori változatát 1951-ben nyitotta meg George Whitman.


A bolt most elindította a Friends of Shakespeare and Company programot, aminek keretében éves tagságot lehet vásárolni, ezért cserébe mindenféle extrák járnak. De lényegében mégis egy támogatói jegyről van szó, amivel meg lehet menteni a függetlenül könyvesboltot.  






Nincsenek megjegyzések