Breaking News

Itt a Könyvmolyképzőnél érkező The Prom – A végzős bál filmváltozatának előzetese - magyar felirattal!

A Könyvmolyképzőnél érkezik a The Prom - A végzős bál című kötet, amiről valószínűleg még fogunk hallani mostanság, ugyanis a Netflixen érkezik belőle a musicalfilm, nem is akármilyen szereposztással.





Ahogy a Netflix leírásában áll:

Dee Dee Allen (a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep) és Barry Glickman (a Tony-díjas James Corden) krízis közepén álló, New York-i színpadi sztárok útját követi nyomon, akiknek új és igen drága Broadway előadásuk hatalmas bukás, ami karrierjük hirtelen megtorpanásához vezet. Eközben egy Indiana állambeli kisvárosban a középiskolás Emma Nolan (az eddig ismeretlen Jo Ellen Pellman) saját csalódottságával küzd: a gimnáziumi igazgató (Keegan-Michael Key) támogatása ellenére, a szülői munkaközösség elnöke (Kerry Washington) megtiltotta, hogy Emma a barátnőjével, Alyssával (Ariana DeBose) jelenjen meg az iskolai bálon. Amikor Dee Dee és Barry elhatározzák, hogy Emma problémája a megfelelő megoldás nyilvános imázsuk felélesztésére, Angie (az Oscar-díjas Nicole Kidman) és Trent (Andrew Rannells) egy másik cinikus, szakmai életük fellendítését kereső színész társaságában útra kelnek Indianába. De amikor öncélú, saját hírnevükre alapozott aktivizmusok hirtelen visszaüt, a négyes élete fenekestül felfordul, és már azon igyekeznek, hogy olyan estét adjanak Emmának, ahol szabadon ünnepelheti igazi énjét. 

A Ryan Murphy által rendezett The Prom - A végzős bál a Tony-díjra jelölt Broadway musical látványos, szívet melengető filmadaptációja. A forgatókönyvet Bob Martin és Chad Beguelin írta. 


És ma befutott a rendes előzetes is, és már magyar felirattal is nézhetjük:




Egyébként a könyv már előrendelhető ide kattintva, a fülszövege pedig:

Csak te meg én és egy DAL.
Emma Nolannek és Alyssa Greene-nek közös a célja: egy párként szeretnének mutatkozni a végzősök iskolai bálján. Csakhogy van néhány bökkenő – oké, lehet, hogy több is.

Alyssa még nem coming outolt. Nem mintha nem szeretne, de az anyukája a szülői munkaközösség tagja, és mindent elkövet, hogy azonos nemű párok ne vehessenek részt a bálon. Így Alyssának érthető módon nem nagy kedve van megbeszélni ezt vele. Hamarosan az egész város felsorakozik Mrs. Greene mögött, és nagyon úgy néz ki, Emma és Alyssa nem fognak boldogan élni, amíg meg nem halnak.

Egyszer csak a semmiből megjelenik két Broadway-sztár, akik hajlandók harcba szállni a lányokért (némi publicitásért cserébe). De amikor a jó szándékuk csődöt mond, Emmán és Alyssán van a sor, hogy megmutassák az indianai kisvárosuknak – no meg az egész világnak –, hogy a szerelem az szerelem.

A regény alapjául a hasonló című, Tony-díjra jelölt, világhódító musical szolgált. Új, netflixes filmváltozatában Meryl Streep és Nicole Kidman a főszereplők.



 

Nincsenek megjegyzések