Breaking News

Így készült az illusztrált Vaják kötet

A héten megjelent a legújabb Vaják kötet a Gabo gondozásában - de ez nem a szokásos kötet, hiszen a sorozat kiadása már lezárult.



Ahogy a fülszövegben is áll: 

Ez az album a bevezető novellát jeleníti meg A vaják-sorozat első kötetéből, Az utolsó kívánságból.
Amikor Ríviai Geralt átlépi Vizima városának kapuját, ezt azért teszi, hogy jelentkezzen a felhívásra: busás jutalom jár annak, aki Foltest király lányát feloldja a gonosz varázslat alól. Mert a hercegnő ugyan születése pillanatában meghalt, de immár tíz éve minden éjszaka strigaként jön elő sírboltjából, és felfalja a szerencsétlen halandókat. Geralt előtt számos tudós, zarándok, pásztor és lovag kísérelte meg teljesíteni a kihívást, de mind belebukott. E mellett az igen kényes feladat mellett Ríviai Geraltnak meg kell birkóznia a vizimai hatalmasok ármánykodásaival is. A Vaják világában az emberek aljassága és becsvágya nem ismer határt.

Tehát egy illusztrált kiadásról van szó. 

Ehhez kapcsolódóan megosztott a kiadó egy feliratozott videót, amiben "bepillantást nyerhetünk a könyv festményeit készítő francia Thimothée Montaigne műhelyébe. Megtudhatjuk, honnan merített ihletet az alkotó a képekhez, milyen módszereket alkalmazott a munkája során, és láthatjuk a készülő festményeket is."

Hát íme:




Nincsenek megjegyzések