Breaking News

Nem ismered A kincses bolygót? Itt a lehetőség!

A kincses bolygó a Disney egyik méltatlanul mellőzött meséje. Bevallom, sokáig én sem ismertem.

Gyerekkoromban nekünk nem voltak itthon Disney kazettáink, ezért három-négy tévéből rögzített mesén kívül az én gyerekkoromból a Disney mesék bizony kimaradtak - már mi a filmeket illeti, mert ismerni a Disney könyvekből ismertem őket. Illetve persze azért az évek során itt-ott volt még egy-kettő, amiket láttam máshol - leginkább iskolában.

Ezért aztán középiskolás koromban, amikor erre rájöttem, elkezdtem egy Disney maratont. És akkor jöttem rá, hogy vannak bizony olyan egészestét Disney rajzfilmek, amiket nem csak nem láttam, de még nem is hallottam róluk.

Az egyik ilyen A kincses bolygó volt, ami már csak azért is meglepő, mert 2002-ben mutatták be, amikor már 11 éves voltam - ezért emlékeznem kellett volna rá, legalább a reklámokból. (Amik nem nagyon voltak, de erre majd egy másik bejegyzésben visszatérünk.)A kincses bolygó történetéről:

Jim Hawkins átlagos kamaszfiút egy nap utoléri a nagy kaland: megtalálja a kincses bolygó térképét, és egy habókos tudós, Doppler professzor társaságában nekivág a végtelen űrnek. Űrvitorlásuk legénysége azonban gonosz tervet forral. Jimék a kapitány és néhány hű embere társaságában még idejében elmenekülnek a lázadók elől, de tudják: Hosszú John Silver, a kiborg és rettegett kalózai addig nem tágítanak a nyomukból, míg meg nem szerzik a régi űrkalózok legendás kincsének térképét.

Robert Louis Stevenson A kincses sziget című könyve az egyik legnépszerűbb kalandregény. Ez a történet kerül új környezetbe a Disney legújabb animációs filmjében, A kincses bolygóban.

Ha ismerősnek tűnik a sztori, akkor az nem véletlenül - ahogy a végén írják is, ez Robert Louis Stevenson A kincses sziget című regényének egy változata, de nem szimpla adaptáció, mert van benne némi csavar. Az űrben játszódik, a jövőben vagy egy alternatív valóságban - inkább utóbbi, hiszen van valamiféle steampunk beütése a világnak. 
 
Egy kis előzetes:A sztori alapján nekem nem a legkedvesebb mesém, viszont nagyon érdekes, nagyon összetett és nagyon látványos meséről van szó, sokkal közelebb áll a felnőtt fantasyk-sci-fik világához, mint bármelyik Disney mese. 

Emellett van benne egy dal - egy dal, amibe egy életre beleszerettem.


Nincsenek megjegyzések