Breaking News

Feminista lesz az új A szépség és a szörnyeteg

Aki kicsit is követi a bulvár híreket, valószínűleg hallott már róla, hogy Emma Watson elképesztő módon kiáll a feminizmus eszméje mellett. Részt vett a He For She kampány elindításában, aminek azóta is aktív tagja: rendszeresen tart beszédeket, találkozókra jár, inspiráló történeteket oszt meg, feminista könyvklubot alapított és még sorolhatnánk. 

Ezzel együtt a karrierjéről sem feledkezett meg, tudjuk, hogy ő lesz A szépség és a szörnyeteg új, élőszereplős feldolgozásának Belle-je, amivel kapcsolatban folyamatosan érkeznek a hírek, legutóbb épp egy sor jelenetfotót kaptunk.



Na de mégis hogyan jön össze a feminista színésznő az egyik legromantikusabb Disney mesével? 

Jelentem, Emma Watson nem okoz csalódást! Persze A szépség és a szörnyeteg története amúgy sem a "bajba jutott lányt megmenti a hercege" történet, és a Disney hősnők közül Belle még azok közé tartozik, akik nem várnak a sültgalambra. 

Ezzel együtt is rájátszanak még az "összejönni a herceggel" szálon kívül még egy kicsit Belle karakterének kidolgozására.

Az első és legfontosabb változás, hogy Belle mivel foglalkozik a szörnyeteg előtt. Eddig erről nem sokat tudtunk, azon kívül, hogy imád olvasni. Ez természetesen megmarad, de kiderül az is, az évek során összeszedett rengeteg információt nem is akárhogyan használja ki. Az élőszereplős változatban nem Belle édesapja, hanem maga Belle a feltaláló! A hírek szerint valamiféle mosógépet is feltalál, hogy több ideje jusson az olvasásra és álmodozásra. Ezenkívül gyűjti a zenedobozokat, amik édesapja utazásait jelképezik, és olyan tájakról mesélnek a lánynak, ahová ő maga nem juthatott el. 

De ez a feminista vonal Belle öltözködésében is megjelenik majd, azzal együtt, hogy igyekeznek visszaidézni az eredeti jelmezeket is. Emma Watson állítólag ragaszkodott hozzá, hogy Belle ruhájában ne legyen fűző és ne legyen olyan stílusú a ruha (mint például a Hamupipőkében), ami akadályozza a mozgást. Emellett a topán helyett bokacsizmát választottak neki, hiszen ebben tényleg tud kertészkedni, lovagolni és gépeket bütykölni.

3 megjegyzés:

  1. Azt lehet tudni, hogy a film mikor kerül a mozi vászonra?

    VálaszTörlés
  2. "Állítólag feltalál valami mosógépet is."

    Na itt kezdtem el röhögni.

    VálaszTörlés