Breaking News

Végre kiderült: valójában erről szól majd a Legendás állatok öt filmje!

Amikor először kiderült, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük könyvből film készül, totális értetlenség követte: hogy a fenében lehet abból filmet készíteni? Hiszen tulajdonképpen egy lexikon!

Az is kiderült, eredetileg dokumentumfilmet terveztek, amikor Rowling javasolta, legyen rendes film, lenne ott egy történet, amit elmesélne. Akkor még mindenki azt hitte, ez a történet Göthe Salmander, a roxforti tankönyv szerzőjének legendás állatok utáni kutatásairól szól majd.




Aztán kiderült, hogy trilógia lesz, amit sokan kétkedéssel fogadtak, nem is olyan régen pedig azt is elárulta Rowling, hogy nem is három, hanem öt film várható!

Az első film premierjéhez közeledve azonban egyre több dolog derült ki a sorozatról, és tulajdonképpen rájöhettünk: Rowling valójában egy olyan sztorit mesél majd, amiért a rajongók régóta ácsingóznak. Albus Dumbledore és Grindelwald sztoriját - még ha nem is pont úgy, ahogy számítottunk rá. 

A Legendás állatok és megfigyelésük első filmje 1926-ban játszódik, New Yorkban. A főszereplő Göthe Salmander (kapcsolódás egyébként itt is van, Luna Lovegood férjének őse ugyanis), de mint megtudtuk, ismerősök is felbukkannak a sztoriban: Grindelwald és Dumbledore. Előbbit ráadásul Johnny Depp alakítja majd

Arról már írtam a napokban, hogy a következő rész visszatér Európába, de most még ennél is jelentősebb dolgokat árult el az írónő. 

Rowling ugyanis a vörös szőnyegen adott nyilatkozataiban elmesélte, valójában a trilógia szót csak jobb híján használták, hogy tudják a nézők, sorozatra számíthatnak. De már akkor sem volt biztos, hány rész is lesz pontosan, mert Rowling még a vázlatokon dolgozott. Aztán rátalált a cselekmény ívére, ami állítólag természetesen megformálta a döntést: öt rész lesz. 



Ám ami ennél is izgalmasabb: kiderült, hogy az öt rész 19 év történetét meséli majd el - bizony, bizony, Harry Potter rajongók, egy újabb 19-es, és egy újabb apróság, amin rágódhatunk, miközben Rowling világának átgondoltságán törjük a fejünket. 





Az első film 1926 decemberében játszódik, a lezárás pedig 1945-ben lesz, és Rowling mosolyogva mondta, a rajongók tudni fogják, mit jelent ez. 

És tudják is. Tekintve, hogy már megerősítették, Dumbledore és Grindelwald is fontos szereplő lesz, ez már nem is akkora meglepetés. 

A fiatal Grindelwald és Dumbledore a HP filmekben


Mert mi történt 1945-ben? 

Főként a Harry Potter könyvek olvasói - akik csak a filmeket látták, kevésbé - emlékezhetnek rá, hogy a széria alatt többször utalnak Dumbledore leghíresebb tettére, arra, hogy legyőzte Grindelwaldot. A varázslótörténelem legnagyobb párbajai között tartják számon az ő csatájukat, és bizony, ez 1945-ben történt. És ezzel Dumbledore nem csak legyőzte a gonosz varázslót, akibe korábban(?) szerelmes volt - mint azt utóbb Rowling nyilatkozataiból megtudtuk -, hanem elnyerte a bodzapálcát is.

Albus Dumbledore csokibéka kártyája, rajta a főbb elismeréseivel és tetteivel, többek között az információval: 1945-ben legyőzte Grindelwaldot. (Ez az egyik első dolog, amit Harry megtud róla a Roxfort Expresszen.)


(Apropó, bodzapálca? Megvan a halál ereklyéinek szimbóluma az egyik Legendás állatok szereplőnél, Percival Gravesnél?)



Ám érdemes még egy dolgon elgondolkozni, ezzel a nyilatkozatot méltató cikkekben eddig még nem találkoztam. 1926 és 1945 ugyanis nem csak Grindelwald és Dumbledore életében volt jelentős. 

1926 decemberében - egész pontosan december 31-én, Londonban - megszületett egy másik sötét varázsló is, akit már jól ismerünk: Tom Rowle Denem, azaz Lord Voldemort. Vajon véletlen csupán, hogy a Legendás állatok éppen 1926 decemberében játszódik? 

És ha megvizsgáljuk a másik évszámot: 1945-ben fejezte be a Roxfortot, ahol Dumbledore tanított.



Vajon lesznek kapcsolódási pontok? Vajon felbukkan a fiatal Tom Denem is a filmekben? Létezik, hogy gyanútlanul nézzük a Legendás állatok szereplőit, és nem is tudjuk, hogy valakinek Voldemorthoz is köze van? 

Azt gondolom, a Harry Potter világában nincsenek véletlenek, és ez nagyon gyanús. Tartsuk nyitva a szemünket minden nyomra!

És tudjátok mit? Ezek a dolgok adnak számomra leginkább okot a bizakodásra, mert ezekből látszik, hogy ez tényleg Rowling története - és remélhetőleg nem egy második Cursed Child fiaskó.

1 megjegyzés:

  1. Most már még jobban várom a filmet, és újra is olvasom a könyveket :D

    VálaszTörlés