Breaking News

Film készül Tolkien életéről!

Életrajzi film készül J.R.R. Tolkien életéről! 



A film Tolkien fiatalságát meséli el, és szerelmét Edith Bratt-tal, későbbi feleségével. (És ahogy korábban már írtam róla, a Beren-Luthien szerelmi szál ihletője. Utóbbi páros most kap majd külön kötetet a Gyűrűk ura világban, erről részletesebben ITT olvashatsz.) "A páros boldogan élt Oxfordban, barátaik körében, de 1914-ben kitört a háború, ami négy év csatát, nehézséget és új barátságokat hozott Tolkien életébe - ez formált a fantáziáját is, és elindította a Középföldére vezető úton."

A Középfölde című filmet már így is hat éves kutatás és személyes interjúk előzik meg, úgyhogy azt semmiképp sem mondhatjuk, hogy könnyelműen vágnak bele a projektbe. 

A filmet James Strong brit rendező dirigálja majd, aki például a Ki vagy, Doki?-n és a Downton Abbey-n is dolgozott korábban, legfrissebb munkái között pedig ott van a Stephen King regényéből készült J.J. Abrams tévésorozat két része is szerepel.

A forgatókönyvet  Angus Fletcher írta, és további csemegét jelent, hogy a Gyűrűk ura producer Robert Shaye és Michael Lynne visszatérnek erre a filmre is. 

Nincsenek megjegyzések