Breaking News

Itt az első teaser A fehér királyné folytatásához, A fehér hercegnőhöz!

Korábban már írtam róla, hogy a Starz átvette Philippa Gregory történelmi romantikusának jogait, így a 2013-as BBC-s A fehér királyné sorozat után A fehér hercegnőt már ők készítik el.



A Starz a héten meg is mutatta az első teaser előzetest, a címszerepben Jodie Comert láthatjuk (My Mad Fat Diary rajongóknak ismerős lesz, és szerepelt a legújabb Lady Chatterley szeretője adaptációban is). A fehér királyné stábtagjai közül egyébként sokan visszatérnek: a forgatókönyvíró továbbra is Emma Frost, és ő lett a showrunner is, és Jamie Payne is újrázik, a nyolc részből ötöt ő rendez majd.

A teaser:



A sorozat alapjául szolgáló könyv:




A Tudorok anyjának döntenie kell, melyik oldalra álljon. Választania kell a vörös és a fehér rózsa között.
A rokonok háborúja-sorozat legújabb kötete a fehér királyné lányáról, Elizabeth yorki hercegnőről szól. Amikor Tudor Henrik felemeli az angol koronát a bosworthi csatatér sarából, már tudja, hogy feleségül kell vennie az ellenséges York-ház hercegnőjét, Elizabethet, hogy ily módon egyesítsék a csaknem húsz éve folyó háború által megosztott országot. Csakhogy a menyasszony még mindig Henrik meggyilkolt ellenségébe, III. Richardba szerelmes, az anyja pedig – akárcsak fél Anglia – az eltűnt York-örökösről ábrándozik, akit annak idején biztos helyre menekített a fehér királyné. Az új király átvette ugyan a hatalmat, de a nép szívéhez nem tud közel férkőzni. Titkon sokan azon mesterkednek, hogy előkészítsék a York-ház diadalmas visszatérését.   
Henrik attól retteg a leginkább, hogy valahol egy herceg rejtőzködik, aki előbb-utóbb ellene tör, és magának követeli a trónt. Amikor pedig csakugyan előkerül egy ifjú, aki serege élén a király ellen támad, Elizabethnek választania kell, férje mellé áll-e, akit lassanként már kezdett megszeretni, vagy a fiú mellé, aki azt állítja magáról, hogy ő Elizabeth hőn szeretett, eltűnt öccse, York rózsája, aki végre hazatért. 
"Bárcsak az iskolai történelemkönyvek is ilyen érzékletesek volnának!" - Entertainment Weekly
"Gregoryban sosem kell csalódnunk." - New York Post
"A királyi udvarban játszódó történelmi regények királynője." - USA Today 

1 megjegyzés:

  1. Csak nekem fáj, hogy ebben mások a színészek? Esetleg lehet tudni, hogy miért döntöttek úgy a rendezők, hogy másik színészeket választanak a már első évadban szereplők helyett?

    VálaszTörlés