Breaking News

Ez volt 2016 a blog életében

Ahogy ígértem, a személyes beszámolóm után érkezik a blogé is. 



Sűrű év volt az idei a blog életében is, bár talán annyi óriási változást nem hozott, mint az eddigiek. Nem volt nagy designváltás sem - elégedett vagyok a mostanival (remélem, ti is), ezért csak apróbb módosításokat eszközöltem rajta. Még lenne min javítani, de van, ami a képességeim, van, ami az időm miatt csúszik állandó jelleggel. 

Közben egyébként azért nyitva tartom a szemem, kísérleteztem a háttérben egy-két új designnal, de valami mindegyiknél akadt, ami miatt nem érte meg váltani. De ha esetleg van valakinek valami jó blogger sablonja, amit szívesen látna az oldalon, nyugodtan dobáljon meg vele. 😀

Na de a sablontól függetlenül azért az oldal élete egy alapvető változás miatt - amiről még tavaly, mármint tavalyelőtt, azaz 2015-ben év végén döntöttem - gyökeresen más lett: ez pedig az, hogy már nem húzom meg a határt az értékeléseknél és érdekességes posztoknál, hanem a hírek is helyet kaphatnak a blogon, amennyiben van valamilyen könyves vonatkozásuk.

Ez sok mindent jelentett: sokkal több bejegyzést és ezzel együtt nagyobb látogatottságot is, ahogy majd látni fogjátok a statisztikából. 

Kicsit féltem, amikor ezt a döntést meghoztam, de így utólag azt kell mondanom, szerintem jó döntés volt. Kellett egy kis idő, amíg kialakult ennek a rendszere, és megszoktam én is meg megszoktátok ti is, de szerintem jó irányba indultunk el. A magam részéről élvezem, hogy írhatok a hírekről is, általában nem is a gondom, hogy nincs miről írnom, sokkal inkább az, hogy mit nincs időm megírni. No persze ez a döntés több melóval is jár, de hát... valamit valamiért. 

Szintén nagy változás volt, ami nem szervesen ehhez az oldalhoz kapcsolódik, de amúgy mégis, hogy az Árnyvadász rajongói oldalt kissé... háttérbe szorítottam. Teljesen leszakadni nem tudtam a témáról, de a Shadowhunters sorozattal szembeni ellenérzéseim és azok a változások, amiket magában a rajongótáborban éreztem sajnos megmutatkoztak a blogolásomban is. Az Árnyvadászok azóta nagyon fontos szerepet játszanak az életemben, amióta a Csontvárost olvastam, és nagyon nagy szerepük van abban, hogy én most bloggerként itt lehetek. A könyveket még mindig imádom, de valahogy úgy érzem, az a tűz, ami egy külön rajongói oldal működtetéséhez kell, nincs meg. Próbálom valamennyire életben tartani, de magamon is érzem, hogy most ezt a blogot érzem igazán magaménak, éppúgy ahogy egy időben az Árnyvadász oldalt éreztem, és mellette nem tudtam mit kezdeni a Deszy kuckójával. Az élet megy tovább. Mindenesetre azt azért észrevehettétek, hogy valamiféle köztes megoldásként megszaporodtak itt az Árnyvadász hírek. Meglátjuk, ezzel mi lesz 2017-ben. 

Azt hiszem, általánosságban ennyit szerettem volna írni, majd még a végén kicsit összegzek, de addig is jöjjenek a számok!


Bevallom, mielőtt nekiálltam megírni ezt a bejegyzést, csaltam egy kicsit, és elővettem a tavalyit - tavalyelőttit, bakker -, úgyhogy ha nem is mindenben, de nagyjából azt a vázat fogjuk követni, mint az előző ilyen bejegyzésnél is. 

Szóval következzenek a könyves események, amiken idén jártam:

Ez darabra talán kevesebb, mint az előző évben volt, de könyves eseményekben szerencsére ebben az évben sem volt hiány, és kifejezetten emlékezetesek voltak most is, szóval panaszra nincs okom. 

És akkor most már tényleg a számok...

Az év számokban, az olvasásaim tekintetében:


206 könyvet olvastam, nem számolva az újraolvasásokat, befejezetlen és félbehagyott könyveket. Ez kevesebb, mint a tavalyi évben, de abszolút elégedett vagyok, erről ITT írtam.
Ebből 22-őt angol nyelven olvastam,
21 pedig magyar szerző műve volt. 
Ez összesen kb. 71.000 oldal, ami azt jelenti, hogy
1,77 naponta elolvastam egy könyvet és
naponta átlagosan 194 oldalt olvastam, az év mind a 365 napjával számolva.
A leghosszabb könyvem nem meglepő módon az Outlander 3. része, Az utazó volt a maga 1136 oldalával, a legrövidebb pedig valószínűleg az I Fucked Frosty, de itt pontos oldalszámot nem tudok. 
179 blogturnéban vettem részt összesen, ebben benne vannak a rendhagyó turnék is.



A blog éve számokban:



2.032.283 oldalmegjelenítés volt ebben az évben, ezzel 1.473.502 látogatással több esett meg az oldalon, mint tavaly. És igen, jól érzitek ez brutális szám és brutális növekedés, az idei látogatás több, mint az összes előző év látogatottsága együttvéve. 
Így kis híján 3,5 millió, egészen pontosan 3.497.843-as összlátogatással zártuk az évet.
348.198 látogatás esett meg decemberben, ami újabb rekord.
Az év "legrosszabb" hónapja látogatások szempontjából a február volt 108.403 látogatással - ekkor volt az államvizsgám, és kicsit kevesebb bejegyzés is volt az oldalon.
Ha a Blogger számításai nem csalnak, 1065 bejegyzés született idén az oldalon, ez több, mint kétszerese a tavalyinak.

A Facebook oldal éve számokban:


Idén átléptünk sok-sok mérföldkövet, hadd ne soroljam fel mindegyiket - mindenesetre a tavalyi évzáró bejegyzés szerint december 31-én 4276 like-kal zártuk az évet, ehhez képest most 12.162-vel.

Grafikusan így nőtt a lájkolók száma:



Az Instagram oldal számokban és képekben:


Az idei évet sokkal aktívabban kezdtem, mint a tavalyit, de aztán valahol az év közepén elveszett a lendület, és sajnos hónapok óta nem is volt új kép a profilon.

Ezzel együtt is majdnem megdupláztuk a tavalyi kedvelésszámot a képeknél.

Íme a 9 legnépszerűbb kép 2016-ból:




Összességében ez az év a blog és a Facebook oldal szempontjából elképesztően jól alakult, mérföldkövet mérföldkőre halmoztunk, és gyakorlatilag minden rekord megdőlt, ami megdőlhetett, több ráadásul többszörösen is.
A jövő évre is vannak terveim, vannak döntések, amikkel dűlőre kell jutnom, mindenesetre köszönöm mindenkinek ezt a szuper évet!

Ha segíteni szeretnétek a blog építgetésében, töltsétek ki ezt a kérdőívet >>> ÉVÉRTÉKELŐ KÉRDŐÍV


Boldog új évet!

Nincsenek megjegyzések