Breaking News

A Central Médiacsoport megvette a Harry Potter kiadóját!

A félreértések elkerülése végett hozom a sajtóanyagot a hírről, elöljáróban annyit azoknak, akik esetleg nem tudják, hogy mi is a Central Médiacsoport: náluk vannak ismert magazinok (pl. Nők lapja, Cosmopolitan, Elle, Füles, Marie Claire, Meglepetés, National Geographic stb.), netes viszonylatban hozzájuk tartozik a Startlap, a Cafeblog, Citromail, HáziPatika).

Az elátkozott gyermek a nyomdában - fotó az Animus Facebook oldaláról


És akkor a sajtóközlemény:

A Central Médiacsoport Zrt. (CMCS) 2015 áprilisában ötven százalékos tulajdonrészt vásárolt az Animusban, majd a tavalyi év végén akvirálta a fennmaradó ötven százalékot is. A napokban lezáruló tranzakcióval olyan sikerkönyvek kiadói jogai kerülnek a CMCS-hez, mint a Harry Potter-sorozat kötetei, Jo Nesbo művei, a Millennium-sorozat, Hahner Péter könyvei, valamint további ismert skandináv szerzők és sorozatok.

A tranzakcióval kapcsolatban Varga Zoltán, a társaság tulajdonos-vezérigazgatója a következőket mondta el: 

"Büszke vagyok az Animus-felvásárlásra. Számunkra a magazin- és könyvkiadás nemcsak üzleti szempontból, de társadalmi jelentőségük miatt is erősen összekapcsolódik. A nyomtatott média szerepét meghatározónak tartom a mindennapi életben. Bár a fiatalabb generáció tartalomfogyasztási szokásai átalakulnak, de változatlanul hatalmas ereje van annak, amikor egy magazint, vagy könyvet az emberek a kezükbe fognak, és elolvassák a szó klasszikus értelmében. Küldetésünk fontos része, hogy ezt az élményt biztosítsuk a hazai médiapiacon. Az üzleti dimenzió ennél egyszerűbben megfogalmazható: a kiadói, a marketing és kommunikációs szinergiák kézenfekvőek a két üzletág között."

A CMCS 2003 óta foglalkozik könyvkiadással, portfóliójába többek között ismeretterjesztő kötetek, mese- és szakácskönyvek, illetve a Central printkiadványainak saját kötetei tartoznak. Az összeolvadással együttesen közel 500 mesekönyv, ismeretterjesztő mű, szórakoztató irodalom kiadása kerül egy kézbe, így a CMCS a hazai könyvkiadói piac megkerülhetetlen szereplőjévé válik. Az Animus a jövőben is önálló márkaként, változatlan profillal folytatja működését, termékei ezután is saját kiadói márkanév alatt jelennek meg. A kiadó ügyvezetője 2017 januárjától dr. Szemere Gabriella, aki emellett változatlanul a Central könyvkiadási részlegét is igazgatja.

"Az Animus sikeres termékportfólióval és olyan erős márkaértékkel rendelkezik, amit mindenképpen szeretnénk megtartani és tovább erősíteni a jövőben is hasonló könyvek kiadásával" - nyilatkozta dr. Szemere Gabriella. "A már elkezdett sorozatokat, mint például a Sorskönyveket vagy a Millenium-sorozatot természetesen folytatjuk. 2017-ben új Nesbo-kötet jelenik meg, valamint jön a Legendás állatok és megfigyelésük-filmkönyv, és további izgalmas kiadványok is előkészületben vannak az Animus Kiadónál. A Central Médiacsoport januártól az eddigieknél is erősebb marketingtámogatást biztosít az Animus-könyvek népszerűsítéséhez."

Nincsenek megjegyzések