Breaking News

Befutott az első előzetes A szolgálólány meséje sorozathoz

Bevallom őszintén, én is azok közé tartozom, akik nem igazán hallottak A szolgálólány meséje című Margaret Atwood könyvről, mielőtt elkezdődtek az adaptációs munkálatok.

Azóta viszont újra meg újra szembejött velem, és szépen, lassan kíváncsi lettem, mi is ez.Az biztos, hogy belenézek, már csak azért is, mert a szereposztás fergeteges, több általam kedvelt színész is szerepel benne, többek között Joseph Fiennes és Alexis Bledel. 

A sorozat április 26-án debütál majd a Hulun, szóval addig még várni kell egy kicsit, de itt az előzetes, hogy ne unatkozzunk addig se:
Fülszöveg:

A ​​regény – egy orwelli ihletésű disztópia – egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek termékenysége az atomerőművek által okozott sugárszennyezést követően is megmaradt. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat – sem Fredéét, sem a két férfiét, akiktől a jövője függ… 

1 megjegyzés: