Breaking News

7 emlékezetes idézet Mr. Weasley-vel

Ma, február 6-án ünnepli a születésnapját - egészen pontosan a 67-et - Arthur Weasley, a Weasley család mugliimádó apukája. Ezúton is boldog születésnapot kívánok!

Arra gondoltam, ennek örömére összegyűjtök néhány vicces idézetet tőle, ugyanis sok minden megmaradt bennem vele kapcsolatban, de talán leginkább a vicces-érdeklődő kérdései-beszólásai. Szóval összegyűjtöttem most 7 olyan idézetet, amik feledhetetlenül "mrweasley-sek". 

A fiaid ma éjjel a kocsiddal repültek el Harryékhez és vissza! – mennydörögte Mrs Weasley. – Ehhez nincs hozzáfűznivalód?
– Tényleg? – csillant fel Mr Weasley szeme. – És hogy ment a kocsi? Öhm, akarom mondani – váltott hangot, mikor felesége szikrázó szemébe nézett –, ez felelőtlenség volt, fiúk, nagy felelőtlenség…
- J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

– Százezer néző befogadására alkalmas – szólt Mr Weasley, Harry álmélkodó pillantását látva. – A minisztérium ötszáz embere dolgozott rajta év eleje óta. Mugliriasztó bűbájok védik minden egyes négyzetcentiméterét. A mugliknak, akik az utóbbi hónapokban erre a környékre tévedtek, hirtelen eszükbe jutott, hogy sürgős dolguk van odahaza, és gyorsan visszafordultak… Eszem az együgyű szívüket – tette hozzá szeretetteljesen.
- J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege

– Arról fogok értesülni, hogy hol jártatok Ronnal és Hermionéval, miközben állítólag a varázsvicc-bolt hátsó helyiségében voltatok?
– Honnan tudja…?
– Ugyan már, Harry. Az az ember áll előtted, aki felnevelte Fredet és George-ot.
- J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

– (…) A törvényben ugyanis van egy kiskapu… Amíg nem áll szándékában repülésre használni a kocsit, addig önmagában az, hogy a kocsi tud repülni, nem…
– Arthur, te írtad a törvényt, és te intézted úgy, hogy legyen benne egy kiskapu! – kiabált Mrs. Weasley. – Azért, hogy továbbra is játszadozhass a mugli csecsebecséiddel a sufniban!
- J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

– Egyszerűen csodálatos…! – suttogta, és a jegykezelő automatákra mutatott. – Zseniális találmány.
– Csak épp nem működik – mutatott a kiragasztott cetlire Harry.
– Jó, de akkor is… – legyintett csillogó szemmel Mr Weasley.
- J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

– Mr Weasley! Hall engem?
Odabent valaki pisszegni kezdett, és a dörömbölés megszűnt.
– Mr Weasley, én vagyok az, Harry… A kandallót befalazták. Nem lehet bejáratnak használni.
– Teringettét! – hallatszott Mr Weasley hangja. – Mi a csudának falazták be a kandallójukat?
– Mert elektromos tüzet használnak – magyarázta Harry.
– Nahát, tényleg? – lelkendezett Mr Weasley. – Azt mondod, telekromosat? Aminek villásdugó van a végén?
- J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege

– Böfögő vécé?
– Egyszerű muglipukkasztás – legyintett Mr. Weasley. – A múlt héten két ilyen esetünk is volt: egy Wimbledonban, egy pedig Elephant and Castle-ben. A mugli lehúzza a vécét, és ahelyett, hogy a dolog eltűnne a kagylóból… szóval képzelheted. Szerencsétlenek kétségbeesve hívják a vízszerelék-vezetőt… azt hiszem így hívják azt, aki csöveket meg ilyesmiket foltozgat.
– Vízvezeték-szerelő.
- J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje

Nincsenek megjegyzések