Breaking News

Megérkezett A fehér hercegnő előzetese és premierdátuma!

Már írtam róla, hogy érkezik A fehér királyné folytatása, A fehér hercegnő, és megosztottam az első teasert is a sorozathoz. 

Az túl sokat még nem mutatott, ám most végre befutott a rendes előzetes is. A fehér királyné nézőinek bizonyára furcsa lesz, hogy teljesen más a szereposztás, bár azért panaszra nincs okunk, vannak itt ismerős arcok - például a főszereplő Elizabethet alakító színésznő korábban a szintén adaptációs My Mad Fat Diaryben volt látható, Tudor Henrik édesanyját pedig a Trónok harcában Stark anyukaként megismert színésznő alakítja. És hát... ami engem illet, hiába ismeretlen színész, a Henriket alakító Jacob Collins-Levyre sincs panaszom. 



A történet viszont nagyjából ott folytatódik, ahol abbamaradt. A Rózsák háborúja elvileg lezárult a két család egyesítésével, és egy új dinasztia, a Tudor került a trónra. Tudor Henrik nőül veszi a York család Elizabeth-jét, így egyesül a két rózsa - ami aztán a Tudor ház jelképe lesz. 

De persze a helyzet közel sem volt ennyire egyszerű. A fiatalok életét a két anya próbálta "egyengetni", és bár össze kellett házasodniuk, ez nem feltétlenül párosult valódi érzelmekkel, sőt... Az előzetes alapján Elizabeth mindent megtett, hogy a maga jogán uralkodhasson. 

Az már egy másik kérdés, hogy ebből mi igaz és mi nem, mindenesetre valamennyi történelmi alapja mindenképpen van a történetnek, és ennyi alapján jónak tűnik - persze ha az ember el tud vonatkoztatni az előző szereposztástól.

Az előzetessel együtt egyébként egy fontos hír is érkezett, méghozzá a premierdátumé: április 16-ot lehet felvésni a naptárakba.


Nincsenek megjegyzések