Breaking News

Richelle Mead: The ​Glittering Court – A ragyogó udvar {Értékelés + Nyereményjáték}

Richelle Mead: The ​Glittering Court – A ragyogó udvar

A blogturnéról




A Vámpírakadémia sikerszerzője visszatér! Ismerjétek meg velünk Richelle Mead új regényét, ami egy különlegesen ismerős világba kalauzol minket, ahol a grófnő hőskisasszony a szabadságáért küzd.

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában három példányt is nyerhettek a könyvből! Kövessétek velünk a turnét.




Eredeti cím: The Glittering Court
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 536
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634571483
Sorozat: A ragyogó udvar 1.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,45)
Megrendelési link
A ​Vámpírakadémia nemzetközi bestsellerszerzője, Richelle Mead új, lenyűgöző
romantikus sorozata a pompa és a felfedezések világába kalauzolja az olvasót.
A The Glittering Court – Ragyogó Udvar Osfrid előkelő palotáitól Adoria aranyporán és vadregényes erdein keresztül mutatja be Adelaide életét: az osfridi grófnő komornája személyazonosságát ellopva megszökik előre elrendezett házassága elől, hogy új életet kezdjen Adoriában, az Új világban. Ehhez pedig be kell iratkoznia a Ragyogó Udvarba.
Az Udvar egyszerre iskola és üzleti vállalkozás: szegény lányokból előkelő hölgyeket faragnak, hogy tehetős, hatalommal bíró férjet foghassanak maguknak az Új világban. Adelaide számára természetesen semmiféle kihívást nem tartogat a tananyag. Tanulmányai során összebarátkozik a tűzről pattant hajdani mosónővel, Tamsinnel, valamint a gyönyörű sirminicai menekülttel, Mirával. Csupán egyetlen ember jön rá, ki is valójában Adelaide: a ravasz Cedric Thorn, a Ragyogó Udvar gazdag tulajdonosának fia.
Adelaide rádöbben, hogy Cedric is sötét titkot rejteget, és közös tervet szőnek: megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni Adelaide hazugságából. Csakhogy hamarosan bonyodalmak akadnak – először akkor, amikor átkelnek az Osfridet és Adoriát elválasztó veszélyes tengeren, majd később, amikor Adelaide felkelti egy leendő kormányzó figyelmét.
Ám egyetlen bonyodalom sem bizonyul olyan ijesztőnek, mint az Adelaide és Cedric közötti vonzalom. Ha engednének az érzelmeiknek, botrány törne ki a Ragyogó Udvarban, és mindkettejüket a vad, feltérképezetlen, messzi területekre száműznék…

Az első mondat:


"Sosem akartam ellopni valaki másnak az életét."

Véleményem


Kezdjük az elején! A Vámpírakadémia sorozat szívem egyik legnagyobb fájdalma a hazai YA piacon. Az egyik legjobb vámpíros YA széria, mégis... a legnagyobb vámpírláz idején sikerült kihozni buktára. Aztán jött belőle a film, ami még ennél is nagyobb bukta volt, így szegény könyv a második esélyével sem tudott élni - igaz, ennek már a kiadó borzalmas borítóinak nem volt köze. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy ez a sorozat annak idején a Könyvmolyképzőnél jelenik meg, sokkal nagyobb utat járt volna be itthon is, és nagy eséllyel nem kéne évekkel később is azon keseregni, hogy a Vérvonalak sorozatból már csak az első rész jelent meg. 

Így amikor kiderült, hogy a Könyvmolyképző végül lecsapott a The Glittering Courtra, madarat lehetett volna fogatni velem. 



Még valamit meg kell említenem. A Vámpírakadémia sorozatot mintha direkt megátkozták volna a borítótervezők szellemei. Kétségtelen, hogy az itthoni borítói jelentették a mélypontot, abszolút nem adják vissza sem a hangulatot, sem a történetet, sem a szereplőket... de azért az igazság kedvéért meg kell jegyezni, hogy a kinti borítóktól sem dobtam el az agyam, nem hiszem, hogy bármelyikre felfigyeltem volna, ha nem tuszkolja bele Lupi a kezembe a sorozatot. (Átvitt értelemben persze.) Szóval elkönyveltem magamban, hogy Richelle Meadnek nem kedveznek a borítók... és akkor érkezett a The Glittering Court, aminél végre nem ez volt a helyzet. A borító szerintem gyönyörű, rögtön megragadja az ember tekintetét, és első blikkre lehet azt is tudni, hogy ez egy YA történet.

Na de akkor az előélet és a borító után beszéljünk kicsit a könyvről is! Bevallom, kevéssé tudtam, hogy pontosan mire számítsak, annyira vegyes érzésekkel és értékelésekkel találkoztam, amióta először hallottam a könyvről. Aztán a kötetet olvasva rájöttem, mi a legfőbb probléma: a Mead rajongók nem azt kapják, amire vártak. Ennek a könyvnek nagyon más a stílusa, mint a Vámpírakadémia, vagy akár a Georgina Kincaid sorozatnak. Nem szükségszerűen rosszabb, egyszerűen csak más. Viszont ha fel vagy készülve valamire, akkor gond lesz, ha nem azt kapod, amit vártál. (Hú, mennyit tudnék én erről mesélni...)



Pedig ez nem egy rossz történet, bár kétségtelen, hogy talán nem pont ugyanaz a célközönség, legalábbis nem 100%-ban, mint a Vámpírakadémiánál. A fantasyről tessék nagyrészt lemondani - nem azért, mert ez nem az, hiszen egy másik világban járunk, de nem abban az értelemben kapunk fantasyt, hogy varázslatos lények futkosnak ide-oda. 

Ami a főszereplőt illeti, itt azért érezhető Mead, bár nem teljesen úgy, mint eddig. A tökösség kétségtelenül megvan Adelaide-ben, de nem pont úgy, mint pl. Rose-ban volt. Ő inkább a honnan hová érzésben szállít erőset, ahogy az eseményeknek köszönhetően fejlődik karakterként, mert eleinte, bevallom, a hisztijei kicsit azért idegesítettek. 

A szerelmi szál is sokkal lassabban épül ki, mint a Vámpírakadémia sorozat esetében, de különösebb gondom ezzel sem volt, szerettem együtt a két szereplőt. 

Összességében ez a sorozat érzésre engem kicsit a Párválasztóra emlékeztetett, a bálokkal, a kosztümökkel, az érzésekkel... Ami pedig, valljuk be őszintén, nem pont a Vámpírakadémia csapat. Szóval elöljáróban erre tessék készülni! Az tény, hogy nálam sem ugrotta meg a Vámpírakadémia által elég magasra tett lécet, de ettől még a nagyon rossz értékelésekre sem szolgált rá szerintem. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7524_the_glittering_court-20171018_100012.pdf?ap_id=Deszy


Blogturné extra




Nyereményjáték


A könyv hősnője, Adelaide nagyon tehetséges festő, és tökéletesen ért ahhoz, hogy híres művészek képeit lemásolja.

A mostani játékunk során olyan híres festményeket mutatunk nektek, amiket Adelaide könnyedén tudna reprodukálni. A feladatotok, hogy a festő nevét, vagy a festmény címét beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




A turné menetrendje


10.26. - Sorok Között
10.28. - Függővég 
10.30. - CBooks  
11.04. - Deszy könyvajánlója 
11.06. - Fummie Bibliotheca

Nincsenek megjegyzések